'Een gemengd gevoel'

VOETBAL 3de provinciale Tom Megroedt bezorgt Racing Hoboken de zege tegen zijn ex-club Maccabi

VOETBAL 3de provinciale
Tom Megroedt bezorgt Racing Hoboken de zege tegen zijn ex-club Maccabi

Ondanks de tweede plaats van Hoboken houdt Tom Megroedt beide voeten op de grond.Koen Fasseur

HOBOKEN - De Hobokense derby tussen de voorin gerangschikte nieuwkomer Racing Hoboken en de bedreigde buur Maccabi eindigde op een 1-0-zege voor de thuisploeg.

Een spannender scenario schrijven was moeilijk geweest. De wedstrijd leek op een 0-0-gelijkspel te eindigen, maar in de toegevoegde tijd scoorde Tom Megroedt met de knie tegen zijn ex-club. Hij was tot drie jaar geleden nog zeven seizoenen aan de slag bij Maccabi.

'Ik had dan ook een gemengd gevoel ondanks deze overwinning', geeft de 33-jarige Tom Megroedt toe.

'Op basis van de eerste helft verdienden we de drie punten, want toen kregen we de betere kansen tegenover slechts een kopbal van Maccabi. Maar na de herneming zat de wedstrijd dicht en was het inderdaad wachten op de ontknoping in die spannende slotfase. Wij doen een uitstekende zaak met die drie punten, maar voor mijn ex-club komt deze nederlaag slecht uit. Blijkbaar scoort Maccabi moeilijk en dan krijg je op elk niveau problemen.'

Na zijn overstap naar Racing Hoboken stopte Megroedt anderhalf jaar met voetballen, maar sinds zijn terugkeer vorig jaar in januari, lag hij mee aan de basis van de promotie naar derde provinciale. Ondanks de huidige tweede plaats, blijft ook Megroedt met beide voeten op de grond.

'We verloren tot hiertoe twee wedstrijden, tegen leider Hooikt en het derde gerangschikte Oppuurs. Die wedstrijden mag je op verplaatsing verliezen. Hooikt is trouwens mijn topfavoriet voor de titel. Onze ambitie blijft nog steeds de linkerkolom ondanks onze huidige positie. We mikken nog steeds op een rustig overgangsseizoen. Wanneer we na Nieuwjaar nog op deze positie staan, dan kunnen we de ambitie herzien. Het is immers nog lang en als nieuwkomer moet je een terugval durven voorzien.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio