Eekse sterslager wint met bloedworst en paté

Eekse sterslager wint met bloedworst en paté

Sterslagers Christophe (rechts) en Isabelle (tweede van rechts) kwamen met vier bekers terug uit Chimay.jrz Foto: © Johan De Ruyck

NAZARETH - De sterslagerij van Christophe en Isabelle Verhoeyen uit de wijk Eke Landuit viel in de prijzen in een internationale vakwedstrijd voor bloedworst en wildpaté in Chimay.

Het stel, dat tot tachtig procent van zijn charcuterieaanbod zelf maakt, zette in met zijn huisbereide bloedworst met ajuin, bloedworst met suiker en rozijn alsook met zeven artisanale wildpatés.

Christophe: 'We kwamen met vier bekers naar huis. Voor de bloedworst met ajuin kregen we 92 procent. 'Nooit gezien', zei de jury. Onze bloedworst met suiker en rozijnen behaalde de tweede plaats. Bovenop ontvingen we de gouden palm in de categorie bloedworst voor de hoogste gemiddelde score. Onze wildpaté leverde ons de provinciebeker op. Ten slotte werden we ook vierde voor onze mousse van kwartel en tiende voor onze fazantenpastei. Het was jaren geleden dat we nog eens deelnamen aan een wedstrijd. Eerder behaalden we al ereprijzen in Kortrijk en werden we internationaal kampioen rauwe zouterij in Utrecht.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio