Koerd riskeert levenslang voor gruweloverlijden echtgenote

Beklaagde Nah Karakus bij de start van het proces. blg Foto: © BELGA

Tot 's avonds laat heeft de jury zich gisteren beraad over het lot van Nuh Karakus. De 26-jarige Koerd riskeert levenslang voor de gruwelijke dood van zijn Turkse echtgenote Sevda Kuscu(22). Bij het ter perse gaan was het verdict nog niet gevallen.

De advocaten van de Koerd Nuh Karakus (26) uit Willebroek hebben tijdens de laatste procesdag betwist dat hun cliënt met voorbedachte rade handelde toen hij zijn Turkse echtgenote Sevda Kuscu (22) om het leven bracht. Hij had haar in een plotse uitbarsting van woede gedood, waardoor de enige juiste kwalificatie voor deze feiten volgens hen doodslag is en niet moord. Dat laatste bleek eerder wel de overtuiging van de burgerlijke partijen en het openbaar ministerie De beklaagde zelf drukte zijn spijt uit.

Als Nuh de feiten echt gepland had, dan zou hij de zaken volgens Christian Clement en Ergün Top wel beter hebben aangepakt. ‘Hij had zich dan van het lichaam ontdaan, voor een alibi gezorgd, op voorhand zijn ticket naar Turkije besteld en zijn spullen ingepakt. Hij had zijn sporen beter gewist en geen brieven achtergelaten die naar hem wezen', aldus meester Clement.

Na amper een jaar huwelijk had Nuh zijn vrouw op 6 mei 2009 gewurgd en met een uitbeenmes de keel overgesneden in hun appartement aan de Floridastraat in Willebroek. De beschuldigde had haar romp vervolgens opengesneden en de darmen eruit gehaald. Voordien had hij tijdens het verzoeningsgesprek na hun maandenlange breuk duidelijk laten aanvoelen dat hij het niet zou pikken als Sevda hem nog eens zou verlaten. Nochtans had ze er reden toe.

‘Nuh beschouwde Sevda als zijn bezit. Ze mocht niet gaan werken, geen contact meer hebben met haar moeder, ze werd gecontroleerd en geslagen', aldus de advocaat-generaal. De mannelijke trots van de beschuldigde kreeg daardoor een serieuze knauw.

Eerder hadden de burgerlijke partijen en het openbaar ministerie dan ook voorbedachtheid gepleit.

‘Zijn mannelijke trots was gekrenkt. Als hij met niks zou achterblijven, dan zij ook', zei advocaat-generaal Bart Van der Veken.

Laatste woord

Nadat alle partijen nog eens hadden kunnen reageren, was het laatste woord gisteren voor de beklaagde.

‘Ik ga het mezelf nooit vergeven. Plots was ik de vrouw kwijt waar ik zielsveel van hield. Aan haar familie wil ik zeggen dat ik er spijt van heb en vraag ik om vergiffenis.'

De jury was gisteravond laat nog in beraadslaging over de schuldvragen en de strafmaat. Karakus riskeert levenslang.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio