Stadsbestuur koopt nieuwe ziekenwagen voor vzw

Stadsbestuur koopt nieuwe ziekenwagen voor vzw

Foto: © ibo

AARSCHOT - De vzw Ziekenwagen Aarschot heeft een nieuw voertuig. Een cadeautje van de stad, als beloning voor de initiatieven van de vzw.

Een cadeautje dat zeer welkom was. Want de oude ziekenwagen van de vzw Ziekenwagen Aarschot was dringend aan vervanging toe. Probleem: een nieuwe ziekenwagen kost al snel 125.000 euro en de vzw kon dat bedrag niet ophoesten. Het stadsbestuur van Aarschot sprong daarom in de bres en als blijk van appreciatie voor de initiatieven van Ziekenwagen Aarschot gaf het stadsbestuur een toelage van 95.000 euro aan de vzw. Die kon daardoor een nieuwe ziekenwagen aankopen. Een must om een kwalitatieve hulpverlening te garanderen.

Burgemeester André Peeters (CD&V) drong ook aan op een nauwere samenwerking tussen de vzw Ziekenwagen Aarschot en het Rode Kruis Aarschot. Die samenwerkingsovereenkomst is intussen een feit. 'Concreet houdt die in dat er afspraken zijn over het uitwisselen van materiaal, personeel en ziekenwagens als een van beide partijen in moeilijkheden zit', zegt burgemeester Peeters.

De nieuwe ziekenwagen wordt momenteel al ingezet bij noodoproepen. Hopelijk vergaat het de wagen niet zoals het vorige exemplaar. Die raakte in 2009 twee keer betrokken bij een zwaar verkeersongeval. De ambulanciers waren nooit zelf in fout, maar de wagen was wel telkens total loss. In 2010 begaf de motor van diezelfde ziekenwagen het op de E314 in Leuven. De ziekenwagen werd uiteindelijk vervangen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio