voetbal 3de klasse

Steven Huysveld Olsa Brakel

BRAKEL - Voor Olsa Brakel werd het, na de thuiszege tegen SK Ronse, tijdelijk genieten, maar intussen kriebelt het weer om de strijd op het veld verder te zetten. De verplaatsing naar Doornik zaterdagavond geeft de ploeg de kans zijn stevige prestatie tegen Ronse te bevestigen.

‘Wij wonnen de heenmatch met 2-1', weet trainer Steven Huysveld. ‘Er werd gescoord door Kjell Knipping en Kevin Haesebroeck. Wij hopen ook zaterdag een goede beurt te maken. Bij Olsa is het groepsgevoel aanwezig. Van de kernspelers zijn er al elf die ook volgend seizoen op post blijven. De situatie in de rangschikking leert ons dat wij zonder zorgen de volgende opdrachten afwerken. Tegen Doornik is het belangrijk dat wij ons gedurende de negentig minuten niets te verwijten hebben.'

Er moet anderzijds gesleuteld worden aan de ploeg die het burenduel tegen Ronse won. Met de krokusvakantie in zicht heeft captain Stijn Antheunis, leraar lichamelijke opvoeding, andere verplichtingen.

‘Stijn Antheunis vertrekt met een groep leerlingen op skivakantie. Daar kan hij niet aan onderuit. En zo is hij onder meer tegen Doornik niet van de partij. Wij proberen dat op te vangen. Het had zeker niets met de afwezigheid van Stijn Antheunis, de speler met de grootste staat van verdienste, te maken, maar een jaar geleden wonnen wij de match die onze captain door een skivakantie had gemist', zegt trainer Huysveld nog.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio