Voetbal 3de klasse

Stefan Leleu SV Oudenaarde

OUDENAARDE - SV Oudenaarde is ondanks de voorbije winterprik niet bij de pakken blijven zitten. ‘Wij hebben heel goed gewerkt', zegt trainer Leleu.

‘Zo gingen wij de eerste zaterdag lopen langs de mooie Scheldeboorden en deden wij aan krachttraining en pliometrie (springoefeningen) in onze ruime kantine met steps en matjes uit de sporthal. Vorige zaterdag speelden wij dan een oefenwedstrijd op het kunstveld van Zulte Waregem tegen RC Waregem. Wij wonnen er met 1-3. Iedereen speelde of was actief rondom het kunstveld. En tussendoor werd getraind op ons goed gerold veld of op het nieuwe kunstgras.'

‘Ik ben zeer tevreden over de volwassenheid van mijn spelers en de manier waarop zij met deze ongewone situatie zijn omgegaan. Zij weten ook dat wij voor belangrijke weken staan met zaterdag direct een moeilijke verplaatsing naar Bertrix,' aldus Leleu, die zich nog de verloren heenwedstrijd herinnert.

‘Wellicht zullen wij daar in niet ideale omstandigheden spelen tegen een ploeg die ons hier thuis pijn heeft gedaan. Wij stonden wel met tien, maar hadden toen weinig in de pap te brokken. Bertix, dat nu onderaan staat, heeft de punten nodig. Als ze een wedstrijd verliezen, is het nooit met grote cijfers. Wij weten waar we voor staan.'

‘Toch willen wij zo snel mogelijk voldoende punten om de vierde plaats veilig te stellen', zegt Leleu, aan de vooravond van twee opeenvolgende verplaatsingen, want na Bertrix volgt de inhaalwedstrijd op Hoei.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio