Overbezette Huysentruyt gunt nieuwe tv-show 'Start to Cook' aan collega

Piet geeft de pollepel door

'Start to Cook', de tv-rubriek waarin Piet Huysentruyt BV's leerde koken, wordt vanaf zaterdag 8 maart een programma op zich. Maar Piet gaat niet zelf in de potten roeren. Hij geeft de pollepel door aan collega-kok Albert Verdeyen.



Vorig jaar introduceerde Piet de rubriek 'Start to Cook' in zijn dagelijkse kookshow De perfecte keuken. Onder andere Kürt Rogiers, Werner De Smet en Lien Van de Kelder kregen kookles. 'Start to Cook' was zo succesvol dat het vanaf volgend weekend een echt programma wordt. Maar zonder founding father Piet.

'Ik ben met De perfecte keuken en SOS Piet al bijna elke dag op televisie. Er nog iets bijnemen zou echt te veel geweest zijn', zegt Huysentruyt. 'Wat ik doe, is meer dan genoeg voor één man. Ik heb nu al een voltijdse job aan mijn televisieprogramma's. De mensen zitten thuis in hun zetel en moeten alleen maar op het knopje duwen. Maar een programma maken is niet zo makkelijk als mensen denken.'

'Van De perfecte keuken maken we er dan wel tien per dag, maar zo'n programma vergt ook veel voorbereiding. Ik sta er bijvoorbeeld op dat er altijd nieuwe recepten gebruikt worden. Ook SOS Piet is ontzettend intensief om te maken.' En dan hebben we het nog niet over de Huysentruyt-keukenbibliotheek, waar hij jaarlijks enkele boeken aan toevoegt.

Dus maakt Huysentruyt, die met zijn productiehuis het programma wel nog maakt, achter het fornuis plaats voor Albert Verdeyen. De joviale kok met Brusselse tongval moet de bekende medemens voortaan wegwijs maken in de wondere kookwereld. 'Hij is de juiste man voor het programma', zegt Huysentruyt. 'Hij is een goede chef, en hij heeft altijd een mopje klaar.'

Verdeyen, de Tour-kok van de Silence/Lotto-renners, was vorig jaar al gastkok in De perfecte keuken. 'Hij heeft daar bewezen dat hij de juiste man is om op televisie te koken', zegt Piet Huysentruyt.



Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees