Nieuwsblad.be beoordeelt het station in uw gemeente

Stationsrapport Bissegem

Stationsrapport Bissegem

nmbs-holding

KORTRIJK - Op basis van vijf criteria stelt Nieuwsblad.be een onafhankelijk stationsrapport op. Onze reporter bracht een bezoek aan het station in uw gemeente. Hoe zit het met parkeergelegenheid, sanitaire voorzieningen en dienstverlening? Is het station toegankelijk en hoe ziet het perron er uit? Leest u even mee en geef uw mening.
A. Parking: 1/4

Je kunt je fiets hier wel kwijt, maar een echte fietsstalling is er niet. Hetzelfde geldt voor je wagen. Je moet een beroep doen op de faciliteiten die de openbare weg biedt. Voor het station moet je betalen, maar wat verderop kun je gratis parkeren.

B. Sanitair : 0/2

De stopplaats beschikt niet over openbare toiletten. Je gaat dus best thuis naar het toilet. Het stationsgebouw is immers een groentewinkel geworden. De muren zijn gerestaureerd, maar het is wachten op nieuwe ramen. De verf bladdert af.

C. Info en perron: 2/6

Er is voldoende verlichting 'savonds op het perron. Maar een verwarmde schuilplaats of wachtplaats is er niet. Enkel een hokje langs de sporen. Het perron ligt er wel heel netjes bij. Er valt niets op aan te merken. Er wordt duidelijk aandacht besteed aan netheid en duidelijkheid.

D. Toegankelijkheid : 0/3

Er zijn geen echte faciliteiten voor rolstoelgebruikers. Enkel de treinbegeleider kan eventueel hulp bieden. Het opstapje is even hoog voor iedereen. Een kaartje nemen kan ook al niet. Daarvoor moet je een beroep doen op de conducteur op de trein. (vkk)Aantal reizigers/dag: 141 Uur vertrek-aankomst naar: Brussel: 8.05-9.24 Gent: 8.05-8.51 Antwerpen: 8.26-9.54 Ieper: 8.54-9.20 Roeselare: 8.26-9.04


Eindscore: 2/10
Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio