Burgemeester Cis Schepens stopt ermee, schepen Patrick Geuens is nieuwe kopman

Burgemeester Cis Schepens stopt ermee, schepen Patrick Geuens is nieuwe kopman

Patrick Geuens (Nieuw Retie): kandidaat-burgemeester. Foto: © Eddy Meulemans

RETIE - Burgemeester Cis Schepens (Nieuw Retie) hangt eind volgend jaar zijn sjerp aan de haak. Schepen Patrick Geuens wordt de nieuwe kopman van Nieuw Retie.

'Ik moet aan mijn gezondheid denken', zegt de 63-jarige burgervader van Retie, die in maart 2008 nog enkele dagen in het ziekenhuis werd opgenomen met hartritmestoornissen. Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 zal Schepens nog wel opkomen, maar slechts als lijstduwer. Met andere woorden: hij blijft zijn partij steunen, maar is niet langer kandidaat-burgemeester.

De nieuwe lijsttrekker van Nieuw Retie is Patrick Geuens (50), huidig schepen van Openbare Werken, Verkeer, Patrimonium, Energie, Groenvoorzieningen en Begraafplaatsen. Geuens werkte tot drie jaar geleden als elektricien bij Belgonucléaire in Dessel, maar sinds de sluiting van de fabriek is hij fulltime schepen in Retie.

Retie wordt vandaag bestuurd door een coalitie van Nieuw Retie en SP.A. De twee partijen beschikken samen over een nipte meerderheid van 11 van de 21 zetels in de gemeenteraad. De enige oppositiepartij is CD&V. De christendemocraten hebben 10 zetels, precies even veel als Nieuw Retie.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio