Bistro palmt eerste verdieping in en krijgt dubbel zoveel eetplaatsen

Werken Bistro Mathilda gaan zeven weken duren

Werken Bistro Mathilda gaan zeven weken duren

Luk Deklerck: 'Na zestien jaar vonden we het tijd om de zaak wat op te frissen.' dji Foto: © Dominique Jauquet

OOSTENDE - Bistro Mathilda, al zestien jaar één van de toprestaurants in Oostende, breidt uit. Het restaurant groeit van 34 naar 62eetplaatsen en palmt daarvoor de eerste verdieping van het appartementsgebouw in.

Op 9mei, Moederdag, kunnen gasten een laatste keer gezellig tafelen in het huidige interieur van Bistro Mathilda. Daarna sluit het restaurant de deuren. Bistro Mathilda plant grote vernieuwingswerken die zeven weken zullen duren.

De gelijkvloerse en eerste verdieping boven de bistro worden volledig gestript om het restaurant in een nieuw kleedje te steken.

'Na zestien jaar vonden we het tijd om de zaak wat op te frissen', zegt zaakvoerder Luc Deklerck. 'Uiteindelijk hebben we beslist om het restaurant helemaal te vernieuwen.'

In Bistro Mathilda zit er 's middags en 's avonds veel volk, het hele jaar door.

62 eetplaatsen

De uitbreiding van 34 naar 62eetplaatsen is dan ook een logische beslissing. 'Vandaag moeten we vaak mensen weigeren omdat alle tafels gereserveerd zijn. Met die verbouwingen willen we aan de vraag voldoen. In het midden van het restaurant komt er een lift, zodat ook de oudere bevolking nog een hapje kan komen eten', zegt Luc. 'Ook ons personeel kijkt uit naar de verbouwing: de nieuwe keuken wordt drie keer zo grootdan de huidige. Vandaag hebben we zes voltijdse en drie deeltijdse krachten in dienst. Het keuken- en zaalpersoneel wordt uitgebreid met elk twee nieuwe mensen'. Bistro Mathilda ontving meermaals een score van 14 in restaurantgids Gault Milliau. Luc is van plan om dat niveau te behouden. 'We zijn destijds begonnen als bistro, maar evolueerden de laatste jaren richting gastronomie', verduidelijkt hij. 'Vandaag is onze kaart een mix van gastronomische en brasseriegerechten, met bijzondere aandacht voor streekproducten. Op dit elan willen we verder gaan: we blijven kwaliteit garanderen. Daarom focussen we ons gedurende zeven weken alleen maar op de restauratie.'

De vernieuwde Bistro Mathilda opent de deuren op 1juli.

www.bistromathilda.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio