Woonproject 'Pastory' officieel van start

Woonproject 'Pastory' officieel van start

De bewoners hebben het naar hun zin in de Pastory.hls Foto: © hls

SINT-LIEVENS-HOUTEM - Sociale huisvestingmaatschappij Denderstreek en de gemeente Sint-Lievens-Houtem huldigden het sociaal woonproject Pastory in: acht nieuwgebouwde sociale huurappartementen op de site van de leegstaande Letterhoutemse pastorie. Tegelijk werd ook het kunstwerk De Reiger van Toon Torrekens onthuld in de pastorietuin, die is omgevormd tot een publiek parkje.

De acht alleenstaande bewoners mochten meegenieten van de plechtigheid. 'We hebben het hier naar onze zin', zegt Maria De Bruecker die haar gelijkvloerse terras bij mooi weer openstelt voor haar medebewoners. 'Ik woon hier al twee jaar', zegt ze 'Aanvankelijk samen met mijn man maar die is helaas overleden. Gelukkig bezoekt mijn zoon me elke dag.' Bewoner Kamiel Spaens is de enige man tussen de alleenstaande dames. 'Ik word hier verwend', glundert hij.

Het woonproject wordt nog uitgebreid met een viertal appartementen in de leegstaande pastorie maar die plannen vlotten niet. 'Het gebouw is wettelijk beschermd en alle plannen die we instuurden om er wooneenheden in te richten, botsten op weigering van de dienst Monumenten', zucht burgemeester Lieven Latoir (NH). 'Intussen staat de oude pastorie verder te verkommeren. Met een beetje geluk hopen we over vijf jaar de geplande appartementen te kunnen openstellen.'

Om het gerenoveerde pastorieparkje beter bekend te maken bij de Letterhoutemnaren wil de burgemeester samenwerken met plaatselijke verenigingen die er iets willen organiseren.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio