Luchthaven en alle parkings blijven gemakkelijk bereikbaar

Aankomstzone ruim jaar dicht

Aankomstzone ruim jaar dicht

Het aankomstniveau blijft tot de lente van 2013 afgesloten voor alle voertuigen. blg Foto: © IMAGEGLOBE

ZAVENTEM - De aankomstzone op de luchthaven van Zaventem wordt vanaf 7mei ruim een jaar afgesloten voor ingrijpende renovatiewerkzaamheden. Die moeten zowel de verkeersveiligheid als het veiligheidsgevoel verbeteren.

De verkeerszone op aankomstniveau (waar passagiers opgepikt kunnen worden), wordt de komende jaren in stappen gerenoveerd met het oog op meer veiligheid en comfort.

Na de aanleg van een veilige wachtzone in januari, wordt in een tweede fase vanaf 7mei zowel de vloer als de betonstructuur onder handen genomen.

Verhoogde zebrapaden

'Er komen verhoogde zebrapaden, bredere voetpaden, extra afscherming en nieuwe verlichting', zegt woordvoerder van The Brussels Airport Company Jan Van der Cruysse.

'Deze aanpassingen moeten bijdragen tot een verbeterde veiligheid van reizigers en de aankomstzone overzichtelijker maken.'

Brussels Airport wil een autoluwe tot autovrije zone realiseren, zoals die vandaag al bestaat op de meeste grote luchthavens in de wereld.

Afgelopen nacht en ook komende nacht (van 4 op 5mei) wordt de toplaag verwijderd en zal deze zone ontoegankelijk zijn.

Komende maandag starten de renovatiewerken. Het aankomstniveau blijft tot de lente van 2013 afgesloten voor alle voertuigen, behalve voor taxi's en hulpdiensten.

'Zowel de luchthaven als alle parkings blijven tijdens deze werken te allen tijde gemakkelijk toegankelijk met de wagen. We herinneren gebruikers van de parking aan de mogelijkheid om al vanaf de toegangsweg rechtstreeks in de parking te rijden: dat verloopt vlotter dan via de omweg tegenover de luchthaventerminal', zegt Van der Cruysse.

De luchthavenuitbater neemt maatregelen om een vlotte en veilige verkeersdoorstroming te garanderen tijdens de werken. Er werd duidelijk signalisatie aangebracht om het verkeer om te leiden. Ook geldt een gewijzigde snelheidslimiet op de A201, de toegangsweg tot de luchthaven. In overleg met de federale politie wordt deze situatie nauw opgevolgd en geëvalueerd. Tijdens de werken wordt strikt toegezien op de snelheid en op de regels rond stationeren.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio