Jongeren tonen kunst in Museum aan de Stroom

Jongeren tonen kunst in Museum aan de Stroom

Manon Van Den Eeden tekent ijverig verder aan haar kunstwerk dat een jaar lang te zien zal zijn in de wandelboulevard van het MAS. mtv Foto: © Thomas Verheyen

ANTWERPEN - Dankzij het project 'MAS in jonge handen' kunnen een 80-tal jongeren hun eigen kunstwerk een jaar lang in het Museum aan de Stroom bezichtigen.

In de vitrines in de zogenaamde 'wandelboulevard', de roltrappenzaal van het MAS, staan de kunstzinnige creaties te kijk die door jongeren van 15 tot 25 jaar werden vervaardigd. Deze kunstwerken zullen vanaf de opening van het MAS op 17 mei 2011 één jaar lang te bezichtigen zijn.

In totaal wordt zo'n 540m² vrijgehouden voor jongeren die zich deze week creatief kunnen uitleven, onder het toeziend oog van de kunsteducatieve organisaties Piazza dell'Arte en De Veerman. Daarnaast biedt de Antwerpse kunstenares Anne-Mie van Kerckhoven de nodige artistieke ondersteuning.

'Uit een rondvraag die het MAS hield bij verscheidene jongeren, bleek dat ze graag ruimte ter beschikking wilden om zelf iets tentoon te stellen. Daar is dit idee uit ontstaan', vertelt de 21-jarige Liene Conard, publiekswerker in het MAS.

De creatievelingen, die zich gratis konden inschrijven voor het project, vormen een zeer gemengd publiek. 'Er zijn zowel jongeren die louter uit interesse deelnemen als jongeren die kunstonderwijs volgen', gaat Liene Conard verder. De deelnemers zelf zijn alleszins zeer enthousiast.

'Eigenlijk ben ik nog maar 13 jaar, maar ik ben toch erg blij dat ik me mocht inschrijven', vertelt Manon Van Den Eeden. 'Ik teken enorm graag, volg beeldende architecturale vorming op school en zou graag later iets met kunst doen. Voor mij was dit dus een unieke kans. Dankzij de professionele begeleiding heb ik deze week ook ontzettend veel bijgeleerd', voegde ze er nog aan toe.

Het MAS is niet van plan het bij dit ene initiatief voor jongeren te laten. 'We zijn van plan om jongeren structureel te betrekken bij het MAS', sluit Liene Conard af.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio