'Ik heb hard genoeg gewerkt'

VOETBAL 1ste KLASSE G. BEERSCHOT-LIERSE Vladan Kujovic gebrand op sterke prestatie in eerste match onder de lat bij Lierse

VOETBAL 1ste KLASSE G. BEERSCHOT-LIERSE Vladan Kujovic gebrand op sterke prestatie in eerste match onder de lat bij Lierse

Vladan Kujovic: 'Ik zal mij tot de laatste dag van mijn contract bij Lierse professioneel opstellen.' smb

LIER - Twee seizoenen lang was Vladan Kujovic de onbetwiste titularis bij Lierse. Dit seizoen moest hij zijn plaats afstaan aan Eiji Kawashima. 'Als je 't mij vraagt, was de komst van Kawashima een commerciële zet', zegt de doelman.

Vladan Kujovic is er de man niet naar om wild om zich heen te slaan. Maar de transfer van Kawashima zit hem nog steeds niet lekker. Niet dat hij iets persoonlijk heeft tegen de Japanse nationale doelman.

'Maar ik weet dat er veel vragen werden gesteld bij de transfer en veel mensen mij vertelden dat de laatste positie, waarvoor versterking nodig was, de positie van de doelman was', is Kujovic blij eindelijk zijn verhaal te kunnen vertellen.

'Ik ben ruim twee jaar geleden naar Lierse gekomen om met de club naar eerste klasse te promoveren. Iedereen weet hoe moeilijk het was om te promoveren.'

'Ik heb de indruk dat ik net iets te weinig waardering kreeg voor mijn prestaties in die twee seizoenen tweede klasse.'

'Nog voor de competitie gestart is, deelde ik de club mee dat ik mijn contract dat in juni afloopt, niet zal verlengen. Ik ben 32 en heb nog veel ambitie. Alleszins te veel ambitie om op de bank te zetten. Ik wil nog één keer een stap hogerop zetten', gaat de Serviër verder.

Professioneel

Omdat Eiji Kawashima met een letsel aan de adductoren terugkeerde van een oefeninterland tegen Japan, staat Vladan Kujovic voor het eerst onder de lat bij Lierse in eerste klasse.

'Het is lang geleden dat ik nog in eerste klasse gespeeld heb (van zijn periode bij Eendracht Aalst tussen 1997 en 2002, bdh) en ik snakte er naar om me te tonen op het hoogste niveau. Ik ben ontzettend tevreden met deze kans en heb voldoende ervaring op dit niveau', zegt de doelman.

'Ik heb hard genoeg gewerkt de voorbije seizoenen om dit nog eens te maken. Het doet me pijn dat ik na de titel vorig seizoen aan de kant werd geschoven.'

'Ik zal mij tot de laatste dag van mijn contract bij Lierse professioneel opstellen. Iedereen in de club beseft dat fouten op het hoogste niveau cash betaald worden en niet kunnen. Lierse moet en zal zich redden. Het is een club met traditie en een uitstraling.'

'Maar ondertussen is duidelijk geworden dat de club in alle geledingen aan professionaliteit moet winnen', benadrukt Kujovic.

Wesley Sonck

De doelman kijkt uit naar de derby tegen Germinal Beerschot.

'Een derby is altijd leuk. Zowel Lierse als G. Beerschot blijven onder de verwachtingen. G. Beerschot heeft een ervaren ploeg, maar ook wij hebben meer dan voldoende kwaliteiten. Ze kwamen er dit seizoen veel te weinig uit. Het wordt een soort degradatiewedstrijd', waarschuwt Kujovic.

Bij Lierse staan de zenuwen strak gespannen. Het beste bewijs was een incidentje op training. Wesley Sonck kreeg een uitbrander van trainer Eric Van Meir omdat hij zich laagdunkend had uitgelaten over de kwalititeiten van de spelersgroep.

'Het gebeurt in elke club. Wes is een schitterende jongen. We hebben er nadien over gepraat en is er geen probleem. De sfeer is goed in de groep en Eric Van Meir en Chris Janssens kennen de groep en de competitie zeer goed', besluit Vladan Kujovic.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio