Konings koopt site Looza over van PepsiCo

BORGLOON/ZONHOVEN - PepsiCo verkoopt de aandelen van zijn productievestiging van Looza in Hoepertingen bij Borgloon aan Konings uit Zonhoven. De vakbonden zijn hoopvol.

Producent en co-packer van dranken Konings is ook eigenaar van jenevermerk Smeets. De site in Hoepertingen produceert vruchtensappen in glas van het merk Looza. De 84 werknemers kunnen aan de slag blijven onder dezelfde voorwaarden.

Het merk Looza blijft wel eigendom van PepsiCo. De productievestiging in Hoepertingen draait momenteel ver onder de beschikbare capaciteit. Het is de bedoeling dat Konings er zijn vruchtensappen in glas gaat produceren. Op die manier kunnen sappen in onder meer karton in Zonhoven geproduceerd worden, iets wat nu uitbesteed wordt. PepsiCo benadrukt dat Konings de vestiging in Hoepertingen goede toekomstperspectieven kan bieden.

De ondernemingsraden en het personeel werden gisteren op de hoogte gebracht van de verkoop. PepsiCo stelt in België meer dan 900 mensen te werk op vier sites. Konings heeft een 200-tal mensen in dienst in twee vestigingen in Zonhoven.

De vakbonden van Looza in Hoepertingen reageren hoopvol op de overname. De 84 personeelsleden krijgen een werkzekerheidsgarantie van minstens één jaar. Wat er op langere termijn gebeurt, is nog onzeker. Overnemer Konings, die zowel de gebouwen, gronden als machines heeft gekocht van PepsiCo, heeft ook beloofd te zullen investeren in de site in Hoepertingen. Er komt extra magazijnruimte en het verouderde machinepark wordt vernieuwd.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio