'Weinig kansen in Lier'

VOETBAL 2de KLASSE Kevin Janssens is tijdelijk verlost van Lierse en gebrand op een spraakmakende comeback in Turnhout

VOETBAL 2de KLASSE Kevin Janssens is tijdelijk verlost van Lierse en gebrand op een spraakmakende comeback in Turnhout

Kevin Janssens: 'Blij dat ik andere lucht kan opsnuiven.' smb

TURNHOUT/LIER - Spreek Kevin Janssens (24) even niet meer over Lierse. Amper tweemaal kwam hij er dit seizoen in actie. Nadien was het over en uit voor de linksvoetige middenvelder. 'Achteraf bekeken kreeg ik te weinig kansen in Lier.'

Kevin Janssens greep met plezier de reddingsboei van zijn ex-club KV Turnhout.

'Sinds een maand of twee train ik met KV Turnhout. Ik ben gebrand om weer te spelen. Het maakt niet uit tegen wie en op welke plaats', zegt de inwoner van Ravels.

Op de eerste speeldag stond Janssens met Lierse aan de aftrap tegen Sint-Truiden en werd hij al na 36 minuten vervangen. Het begin van het einde zo bleek.

Eind augustus speelde hij zijn allerlaatste wedstrijd voor Lierse, als linksback en op het veld van Racing Genk.

'Eigenlijk moest ik in mijn hele periode bij Lierse opboksen tegen een ervaren speler als Garry De Graef. Om van andere concurrenten te zwijgen', geeft Kevin Janssens een verklaring voor de moeizame doortocht bij Lierse.

'Mijn contract bij Lierse loopt tot eind juni. Nu ik twee jaar lang genoot van het leven als profvoetballer, sta ik niet te springen om dat straks niet meer te zijn. Het spreekt voor zich dat ik er alles aan zal doen om me weer in de kijker te spelen. De beste manier is met sterke prestaties bij KV Turnhout', weet de middenvelder.

'Eigenlijk was ik bij Lierse op de verkeerde momenten geblesseerd. Bovendien werd Aimé Anthuenis ontslagen en net in de periode dat Eric Van Meir het roer overnam, was ik geblesseerd. Een rotmoment', zegt Janssens.

Antwerp

'Bij Lierse staan er op het veld te veel individuen. Het incident met Nicaise, onaanvaardbaar, was daar het beste voorbeeld van. Bij KV Turnhout staat er een ploeg op én naast het veld. Ik ben tevreden dat ik andere lucht kan opsnuiven', vertelt een opgewekte Janssens.

Of er veel veranderd is sinds zijn vertrek in 2009 bij datzelfde Turnhout?

'In mijn eerste periode bij Turnhout liepen er heel wat ervaren spelers rond. Nu is het vooral een jonge en getalenteerde groep, met veel kwaliteiten die alles in zich heeft om dit seizoen uit te groeien tot een goede middenmotor', maakt Janssens zich sterk.

De kans is groot dat Janssens meteen vanavond aan de aftrap staat.

'We zien wel. Of ik links in het middenveld of centraal speel, maakt me niet uit. Zo lang ik maar speel. Dat ik uitgerekend op het veld van Antwerp mijn comeback maak met Turnhout, is leuk meegenomen', besluit Kevin Janssens.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio