Handtasdief naar gevangenis

WIELSBEKE/WAREGEM/IZEGEM - Politieploegen van de zones Mira en Midow slaagden er recent in een jonge handtasdief te arresteren na een lange achtervolging van Waregem tot Wielsbeke. De feiten deden zich voor in een zijstraatje van de Stormestraat in Waregem. Daar werd een dame met geweld van haar handtas beroofd. Het slachtoffer liep hierbij verwondingen op en werd zelfs overgebracht naar het ziekenhuis. De dader nam de benen, maar een getuige zat hem op de hielen. Uiteindelijk sprong de dief op een bromfiets en vluchtte weg.

Een patrouille van de politiezone Mira startte onmiddellijk een zoekactie en aan de hand van de beschrijving werd de dader snel opgemerkt. Hij vluchtte weg richting Wielsbeke. ‘Bij de vluchtpoging werden diverse weggebruikers in gevaar gebracht. De dader beging ook verschillende verkeersinbreuken', aldus de politie.

Intussen leidde de 101-centrale diverse politieploegen van de zones Mira en Midow richting dader. Met succes. De 24-jarige jongeman, afkomstig uit Izegem, kon uiteindelijk ingerekend worden. Dat verliep niet zonder slag of stoot. ‘Hij verzette zich hevig bij zijn arrestatie', klinkt het nog. De verdachte werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en overgebracht naar de gevangenis.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio