Brasserie Bijgaarden opent de deuren

Brasserie Bijgaarden opent de deuren

Eric Simon, Roland Debuyst, Rudy Hendrickx en Rachid Benzirar baten de brasserie uit. yds Foto: © De Saedeleer Yvan

DILBEEK - Met een receptie in stijl opende gisteren brasserie Bijgaarden de deuren aan de Isidoor Van Beverenstraat.

Brasserie Bijgaarden is gevestigd in het pand waar tot voor enkele maanden het sterrenrestaurant De Bijgaarden werd uitgebaat. Het chique restaurant ging als gevolg van de crisis ten onder. Eric Simon, Roland Debuyst, Rudy Hendrickx en Rachid Benzirar willen het gebouw nu met een brasserie een nieuwe toekomst geven.

'Het gebouw heeft een metamorfose ondergaan', zegt Eric. 'We hebben er wel voor gezorgd dat er aan de buitenkant niet veel veranderde. Binnen is alles vernieuwd maar het is ook geen stijlbreuk. Het mooie kader is er nog steeds.'

Brasserie Bijgaarden wil topgerechten aanbieden voor democratische prijzen. Iedereen kan er volgens de uitbaters langs gaan om iets te eten. 'Onze brasserie zal zeven dagen op zeven open zijn', legt Eric uit. 'De klanten kunnen dus komen genieten wanneer ze willen. We willen op korte termijn ook cliënteel aantrekken dat op seminarie is in het Kasteel van Groot-Bijgaarden. Dat monument ligt aan de overkant van de straat en het zou zonde zijn om niet samen te werken.'

De crisis die het sterrenrestaurant De Bijgaarden nekte lijkt voor de uitbaters ver weg. Ze hebben zelfs plannen om nog meer brasseries te openen. 'De bedoeling is om tegen 2015 vijf zaken te openen. Intussen hebben we al Brasserie Mariadal in Zaventem geopend en nu zoeken we iets in de buurt van Meise. We zijn er zeker van dat onze projecten alle kansen op slagen hebben.' Gisteren werd alvast in stijl geklonken op de opening van de Brasserie Bijgaarden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio