First lady maakt veel meer tv-optredens dan al haar voorgangsters

Michelle Obama niet van tv te branden

Van Sesamstraat tot de show van Jay Leno: Michelle Obama (48) is niet van het Amerikaanse scherm weg te houden. De voorbije vier jaar verscheen de first lady ruim veertig keer op televisie. Daarmee breekt ze alle records van haar voorgangers.

Michelle is overal: ze speelde haar rol tussen de poppen van Sesamstraat, ze dook op bij de uitreiking van de Nickelodeon Awards, en ze bracht het er met verve van af in de Tonight Show van Jay Leno.

Sinds het aantreden van haar man, Barack Obama, werd Michelle 44 keer op televisie gespot. Een absoluut record, waarmee ze andere voormalige first ladies ver achter zich laat. Laura Bush bijvoorbeeld haalde in haar eerste vier jaar minder dan twintig tv-optredens. Zelfs Hillary Clinton, koningin van de fotomomenten, verscheen van 1993 tot 1996 slechts 19 keer op het scherm.

‘Michelle Obama is de afgelopen vier jaar meer op televisie geweest dan sommige bekende acteurs en actrices', zegt Dan Gainor van het Amerikaanse media-onderzoekscentrum.

Volgens Gainor doet ze dat om politieke beweegredenen. ‘Ze laat haar gezicht zien omdat er over zeven maanden presidentsverkiezingen zijn.' Volgens studies is mevrouw Obama populairder dan de president zelf, en dus is ze voor haar man een echte aanwinst.

Behalve de frequentie van haar optredens, is de invulling van de tv-momenten eveneens opmerkelijk. Meestal focust Obama zich op haar eigen initiatieven zoals Joining Forces, een eerbetoon aan de Amerikaanse legertroepen, of Lets's Move, een project dat kinderen waarschuwt voor de gevaren van obesitas.

Maar ook luchtiger thema's komen aan bod. Zo kon televisiekijkend Amerika de afgelopen maanden zien hoe de presidentsvrouw push-ups deed met stand-upcomedian Ellen Degeneres, babbelde met Amerikaanse tv-iconen als David Letterman, of uit de bol ging op de dansvloer tijdens een Disney-programma.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees