Grote opkomst bij eerste bespreking in het nationale kamp

Boonen en Gilbert overleggen nu al over WK en Spelen

Boonen en Gilbert overleggen nu al over WK en Spelen

Foto: Photo News

De Belgische wielerploeg heeft vergaderd over het WK en de Spelen. Terwijl bij de Nederlanders slechts vijf van de 23 uitgenodigde renners kwamen opdagen, tekenden in het Belgische kamp alle toppers present. De honger naar een olympische of wereldtitel is groot.

Tom Boonen, Philippe Gilbert, Nick Nuyens en Jelle Vanendert (via zijn broer Dennis) gaven al aan dat de parcoursen van beide kampioenschappen spek naar hun bek zijn. En dus wilde iedereen er gisteren absoluut bij zijn voor het eerste overleg in Lanaken. ‘Het zou een verkeerd signaal zijn als je hiervoor al paste', zei een renner ons. Van de twaalf uitgenodigde coureurs ontbrak enkel Gianni Meersman, maar die had een sluitend alibi: hij is aan het koersen in de Ronde van Romandië.

Tom Boonen, Nick Nuyens, Dries Devenyns, Kevin De Weert, Björn Leukemans, Greg Van Avermaet, Jelle Vanendert, Sep Vanmarcke, Jan Bakelants en Johan Vansummeren tekenden allen present. Philippe Gilbert kwam met wat vertraging aan in het hotel in Lanaken, tegen 18 uur, maar wilde niet ontbreken.

Verkenning

De vergadering was vooral van praktische aard. Om het over rolverdelingen of tactiek te hebben is het nog te vroeg.  Vanmorgen staat een verkenning van het parcours van het WK in Valkenburg op het programma.

Corrigeer