Uitbaters Het Gulden Hoofd krijgen onderscheiding

'We worden beloond voor onberispelijke hygiëne'

'We worden beloond voor onberispelijke hygiëne'

Claudine en Georges hechten veel belang aan een schone keuken.wj Foto: © Jan Van de Velde

HAMME - Georges Quintelier en Claudine Waterschoot hebben van het Federaal Voedselagentschap een kwaliteitslabel gekregen voor hun horecazaak aan de Markt: Estaminet Het Gulden Hoofd.

In dezelfde periode waarin gerenommeerde restaurantgidsen als GaultMillau en Michelin hun quoteringen of sterren toewijzen, verovert Het Gulden Hoofd als enig restaurant in de regio een kwaliteitscertificaat van het Federaal Voedselagentschap.

Claudine is de chef aan het fornuis en Georges heeft de leiding in het restaurant. 'In mei 2008 openden we onze totaal gerenoveerde horecazaak', vertelt het koppel. 'Bij een eerste controle door het Federaal Voedselagentschap in januari van vorig jaar kregen we informatie over de mogelijkheden om het certificaat en de bijhorende smiley te behalen', zegt Georges, die anderhalf jaar bezig was met de samenstelling van het dossier en de praktische realisatie ervan. 'Als je zo'n smiley-certificaat wil behalen, dan moet de herkomst van alle ingrediënten traceerbaar zijn en er moet ook een onberispelijke hygiëne binnen de zaak zijn. Bij ontvangst van alle voedingsmiddelen wordt de temperatuur gecontroleerd. Elke leverancier wordt ook geëvalueerd. Claudine moest ooit opgenomen worden in het ziekenhuis na een restaurantbezoek. Dat willen we in ons restaurant niet laten gebeuren. Daarom is dit certificaat voor ons zo belangrijk. De klanten hebben meteen de zekerheid dat hier alles volgens de strengste gezondheids- en hygiënische regels gebeurt.'

De smiley geeft nog meer garanties. 'We hebben een schoonmaakplan voor de hele zaak. Alle controles worden elektronisch doorgegeven aan het Voedselagentschap.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio