Herstellingen zouden maar korte tijd standhouden

Vissers niet tevreden met vernieuwde vijver

Schepen Rita Leenknecht.sbr Foto: © SBR

MOORSLEDE - De gemeentelijke visvijver kreeg vorige maand een facelift. De oevers werden verstevigd. ‘Maar de werken zullen slechts renderen op korte termijn. De eerste tekenen van verval zijn al een feit', zegt David Claeys van de Grimmertingevissers.

Naast een cultureel centrum, sporthal, bibliotheek en zwembad telt het domein Grimmertinge ook een gemeentelijke visvijver. De Grimmertingevissers zijn er thuis, maar de visput is ook open voor het grote publiek. Op vraag van de zeer populaire visvereniging nam de gemeente de visvijver onder handen. De oevers werden verstevigd. Sinds maart kan er opnieuw gevist worden.

‘We zijn tevreden dat de gemeente er werk van maakte, maar we hadden het liever anders gezien', vertelt David Claeys, voorzitter van de Grimmertingevissers. De oevers werden rechtgetrokken, gemengd met kalk en aarde en opnieuw aangelegd. ‘Maar wij hadden veel liever metalen platen gezien om de oevers te verstevigen. Nu spoelt het water opnieuw de aarde weg.' Volgens David gaan de club en de visliefhebbers binnen twee jaar terug naar af. ‘We vrezen dat de werken enkel op korte termijn hun nut zullen hebben', aldus Claeys.

Volgens schepen van Sport Rita Leenknecht krijgen de vissers met de vernieuwde vijver opnieuw een mooie plek. ‘We hebben er alles aan gedaan om klaar te zijn voor de start van het visseizoen. Dat is gelukt', zegt ze. Dat de visclub niet honderd procent tevreden is, is een streep door de rekening van de schepen. Al maakt ze duidelijk waarom het aanbrengen van metalen platen op de oevers niet haalbaar was. ‘Het is niet betaalbaar. Dat zou ons 58.000euro gekost hebben, terwijl het nu maar 5.000euro was. Met twee visclubs in de gemeente kunnen we die investeringen niet beloven.'

Dat de oever nu nog even afbrokkelt, is volgens Leenknecht normaal. Na een periode moet de oever zichzelf in stand houden. ‘Ook in Dadizele is de visvijver aan vernieuwing toe. Als ons nog een legislatuur gegund is, zullen we ook daar werk van maken.'

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio