BASKETBAL

Yves Dupont tekent vandaag voor Gembo

Yves Dupont tekent vandaag voor Gembo

Yves Dupont. was Foto: © Walter Saenen

ANTWERPEN - Gembo, de Borgerhoutse club die uitkomt in derde klasse B, sluit vandaag een overeenkomst met Yves Dupont. De tweevoudige Speler van het Jaar (2000, 2005) en ex-speler van Racing Mechelen, Racing Basket Antwerp, Ieper, Cantu, Bree en Antwerp Giants kreeg bij de Giants geen contractverlenging en was op zoek naar een nieuwe uitdaging. De 34-jarige, gewezen Belgian Lion was even in beeld bij de eersteklassers Bergen en Gent en het Nederlandse Bergen op Zoom.

'Die interesse draaide echter op niets uit', aldus Dupont. 'De afgelopen weken trainde ik eerst mee met Red Vic Wilrijk en Pitzemburg. Bij de tweedeklassers Pitzemburg en ook Kangoeroes was er geen budget meer voor mij. Gembo toonde wél belangstelling en wil mij voor de komende campagne.'

'Gisterenavond trainde ik mee met de ploeg en vandaag neem ik een beslissing. Vermits er geen aanbieding is uit eerste of tweede klasse, ga ik ervan uit dat ik vandaag de knoop doorhak en voor Gembo kies,' aldus nog Yves Dupont.

Gembo opent morgenavond de campagne 2009-2010 in derde klasse B tegen Lommel. Dupont zal die match omwille van de administratieve molen waarschijnlijk nog missen. Zijn debuut voor Gembo zal dan ook zaterdag 19 september in de thuismatch tegen Esneux volgen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio