Stad kiest jonge krachten voor management-team

Katleen Janssens.lvl Foto: © Leo van der Linden

LIER - De gemeenteraad stelde Katleen Janssens (37) aan als de nieuwe stadssecretaris. Ze volgt Walter Aerts op die vorig jaar ontslag nam.

Katleen is geboren in Lier en woont nu in Broechem. Ze heeft een diploma van Licentiaat in de Rechten en ging in 1996 na haar studies werken als advocaat aan de balie van Antwerpen.

‘Maar dat vond ik eigenlijk een eenzaam beroep', zegt ze. In 2005 ging Katleen aan de slag als juridisch adviseur bij de bedrijfseenheid Samen Leven (voorheen Integrale Veiligheid) van de stad Antwerpen. ‘De keuze om voor een openbaar bestuur te werken was aanvankelijk misschien niet evident maar ik ben sociaal geëngageerd. Ik heb de afgelopen jaren heel veel geleerd in overheidsdienst', zegt ze.

Katleen begint op 15 maart. Ze wil eerst in de krokusvakantie nog met haar echtgenoot en drie dochtertjes op reis.

Stadsontvanger

Twee dagen geleden nam Marc Gilon afscheid van de stad. Hij was bedrijfsleider toen hij in 2002 de stad vervoegde als ontvanger. Hij wordt opgevold door Bart Luyckx (37) uit Hove. Bart werkte tien jaar in de diamantbank. ‘Mijn financiële ervaring is een goeie basis voor mijn nieuwe loopbaan', zegt hij. ‘Die heeft mij in ieder geval veel geholpen bij de selectieprocedure.

Bart trad al op 1 november in dienst. Hij is gehuwd en heeft twee kleine zoontjes.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio