Gastvrouw Reyers Laat geeft Radio 2 Antwerpen niet op

An Luyten geslaagd voor televisiedebuut

An Luyten geslaagd voor televisiedebuut

Foto: Lies Willaert

ANTWERPEN - De talkshow Reyers Laat is niet enkel aan een nieuw seizoen toe, maar heeft met An Luyten (33) ook een nieuwe gastvrouw. De voorbije week genoot de Antwerpse met volle teugen van haar debuut als schermgezicht.

Het gaat hard voor de Antwerpse An Luyten. De nieuwbakken sidekick van Lieven Van Gils doorstond de voorbije week met brio haar televisiedebuut in het nieuwe seizoen van Reyers Laat.

Voor het grote publiek mag An Luyten dan uit het niets in hun huiskamer komen, de jongedame kan al terugblikken op een behoorlijke staat van dienst. Bij het Huis van Vertrouwen werkte ze onder meer voor het reportageprogramma Koppen, het jeugdjournaal Karrewiet en Radio 2 Antwerpen.

Omdat ze naar eigen zeggen 'een erg grote liefde koestert voor haar stad', zal ze de Antwerpse Radio op woensdag en vrijdag trouwens combineren met haar nieuwe functie. 'Met roots in de Stuivenbergwijk, woon ik tegenwoordig in de buurt van de Leien. Omdat ik er ook gestudeerd heb, woon ik al mijn hele leven met heel veel plezier in Antwerpen', getuigt ze.

De overstap van de radio naar de televisie lijkt haar alvast weinig moeite te kosten, bewijst een succesvolle eerste week. 'Bij de radio moet je met minder mensen rekening houden, wat het iets makkelijker maakt', nuanceert Luyten. Anderzijds spreekt net het groepsgebeuren bij televisie haar aan. 'Het is erg fijn om 's ochtends te beginnen, en samen de hele dag met veel energie naar de climax van de avond te werken.'

Bloemenwinkel

In dat productieproces voelde Luyten zich tijdens de eerste week al meteen goed in haar sas als manusje-van-alles. 'Ik ben gastvrouw, presentatrice en interviewster in één persoon', beaamt ze. Gelukkig staat ze er bij haar debuut niet allen voor. 'Als we met de cameraploeg op stap gaan, krijg ik bijvoorbeeld heel veel hulp van mijn ervaren regisseur Alina', zegt ze.

Hoewel Luyten haar carrière nu wel erg steil opgaat, beweert ze niets te plannen. 'Ik heb wel altijd hard gewerkt, maar ben eigenlijk telkens van het ene in het andere gerold', vertelt ze. Voor de toekomst heeft ze slechts één ambitie. 'De bedoeling is om nooit tegen mijn zin te gaan werken. Na mijn loopbaan in de media open ik ooit een bloemenwinkel', droomt ze luidop.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio