Luc Gheysens 30 jaar aan hoofd van Het Vliegend Wiel

Luc Gheysens 30 jaar aan hoofd van Het Vliegend Wiel

Luc Gheysens. evr Foto: © evr

WEVELGEM - Luc Gheysens zal zondagavond tevreden zijn als er flink werd gekoerst, er geen gewonden zijn en er een mooie winnaar op het palmares komt.

36 jaar al is Luc Gheysens bestuurslid van Het Vliegend Wiel, waarvan de jongste 30 jaar voorzitter. Een gedroomdere voorzitter kan men zich niet wensen. Met verve prijst hij zijn koers aan - hij is niet voor niets advocaat.

'Gent-Wevelgem is opnieuw een doel op zichzelf. Het is geen voorbereidingskoers meer op een andere klassieker. We rijden op zondag. De afstand is opgetrokken tot 235 km en de renners rijden nu ook tweemaal over de Casselberg. Een wedstrijd tot 200 km kunnen er veel winnen. Doe daar 35 km bij en het aantal favorieten is al een stuk kleiner.' Wie zou Luc Gheysens zelf graag feliciteren met de overwinning in de 74ste editie?

'Mijn persoonlijke favoriet is Tom Boonen. Maar met Boason-Hagen en Cancellara zou ik ook in mijn nopjes zijn. En zeker met Cavendsish. Het is geleden van 1962 dat, met Rik Van Looy, nog eens een regerend wereldkampioen won.'

Luc was vroeger koersdirecteur. Na de zege van Nico Matan werd hij één jaar geschorst. 'De zege van Mattan was een godsgeschenk voor mij. Ik werd ervan beschuldigd Nico met de auto op sleeptouw te hebben genomen in de achtervolging op Flecha. De beelden uit de helikopter hebben de bonzen in Genève ervan overtuigd dat dit niet waar was. Frank Hoste is nu koersdirecteur en ik ben verlost van alle stress als entertainer van de sponsors.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio