VOETBAL

Iedereen blij met nieuwe afgelastingen, behalve Cercle Brugge

Het regende (of sneeuwde?) gisteren weer afgelastingen in het (West-Vlaamse) voetbal. Iedereen kon zich vinden in de beslissingen van de voetbalbond, behalve Cercle Brugge.

Even na elven gisterenvoormiddag raakte bekend dat de dertien midweekse inhaalmatchen in het provinciale voetbal opnieuw algemeen afgelast werden. Terecht, want de sneeuw op de West-Vlaamse velden is allesbehalve verdwenen, maar tegelijkertijd ook opvallend, want PC-voorzitter had zondag nog aangekondigd niet over te gaan tot een algemene afgelasting van deze partijen en gezegd dat de scheidsrechters ter plaatse zouden beslissen (tenzij de thuisspelende ploeg het terrein op voorhand zou laten (af)keuren).

Amper een uur later werden ook de inhaalmatchen in tweede, derde en vierde klasse algemeen afgelast. Dat betekent dat derdeklasser KM Torhout vanavond niet naar Temse moet reizen en ook aan de winterstop kan beginnen.

Gefronste wenkbrauwen

Rond 13.30 uur volgde dan de opmerkelijke mededeling dat de vier heenwedstrijden in de Beker van België van vanavond niet doorgaan. Dat AA Gent niet zou kunnen spelen op het veld van derdeklasser WS Woluwe was geen grote verrassing, maar dat ondermeer ook Cercle Brugge-Germinal Beerschot uitgesteld werd, deed veel wenkbrauwen fronsen. Het veld van het Jan Breydelstadion was zondag tijdens Club Brugge-Anderlecht perfect bespeelbaar dankzij de inzet van zo'n 150 vrijwilligers en de veldverwarming. Ook gisterennamiddag lag het terrein er nog altijd even goed bij, dus spelen was zeker niet onmogelijk geweest.

Toch kreeg Cercle gisteren ook goed nieuws. Groen-zwart kreeg van het Sportcomité immers een 0-5 forfaitoverwinning toegekend voor de begin december afgelaste partij in Charleroi.

lees meer op pagina's 10 en 11

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio