Chef Geert Gheysels is Wondernemer van het Jaar

'Zelfs onze vakanties draaien om gastronomie'

'Zelfs onze vakanties draaien om gastronomie'

Geert Gheysels en vrouw Kristine maken van Anobesia hun gastronomisch levenswerk.rds Foto: © Rudy De Saedeleir

AFFLIGEM - Chef Geert Gheysels (46) van restaurant Anobesia op de Brusselbaan is de nieuwe Wondernemer van het Jaar van Affligem. 'Gastronomie is mijn hele leven', zegt de nieuwe Wondernemer.

Het zijn feestelijke dagen voor Affligem. De gemeente viert nog even de dertigste verjaardag van de (fusie)naam Affligem en Affligem werd, als underdog, verkozen tot ambassadeur voor Vlaanderen Lekkerland. Het hoeft dan ook niet echt te verbazen dat Ondernemend Affligem haar jaarlijkse prijs Wondernemer van het Jaar dit keer in de culinaire hoek vond. Met Geert Gheysels werd ook gekozen voor een 'aanhouder'.

Geert en zijn vrouw Kristine De Grave, gastvrouw in Anobesia, startten hun restaurant in 1993. Geert had toen al tien jaar opleiding en tien jaar ervaring in Europese tophuizen achter de rug. 'Ik wilde al op mijn tien jaar naar de kokschool in Koksijde, maar ze vonden me nog te jong. Op mijn elfde mocht ik toch naar de kokschool in Oostende, als kleinste van de hoop. Ik ben helemaal onderaan begonnen en heb alle trappen gezien. Ik zit al mijn hele leven in de gastronomie. Het is pure passie. Ik heb nooit iets anders gedaan. Ik sta er mee op en ga er mee slapen', vertelt hij. 'Zelfs onze vakanties draaien rond de gastronomie. We bezoeken dan toprestaurants van Londen tot New York, van Spanje tot Kopenhagen. Gelukkig draait in ons gezin alles in harmonie, want dat is wel een belangrijke voorwaarde om het in de gastronomie te kunnen maken.'

Geert en Kristine maakten van Anobesia een toprestaurant met een cliënteel in heel het land. 'Al waren de eerste jaren bijzonder hard. De vorige zaakvoerder had een slechte reputatie nagelaten, maar we waren verliefd op dit pand en hebben volgehouden.'

Geert is sinds 1998 lid van Les Amis Saisonnier, de club waartoe onder andere ook Peter Goossens en Sergio Herman behoren, die staat voor eerlijke pure producten met de seizoenen mee en binnen Europa de meeste sterren heeft. De gastronomische club Prosper Montagné nam hem in november op als officier in de orde van Saint-Fortunat voor zijn hoge culinaire kennis en vakmanschap.

Geert en Kristine zijn nog lang niet van plan op hun lauweren te gaan rusten. De 15 op 20 in de laatste GaultMillau deed hen duidelijk veel plezier. 'We hebben nu al zeventien jaar gesleuteld aan onze zaak. Ik denk dat het moment is aangebroken om nog een tandje bij te steken, we willen doorstoten.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio