Gilbert: ‘Sterke ploeg, maar geen sprinter'

‘We trekken naar het wereldkampioenschap met een sterke ploeg, maar we missen het ultieme wapen: een topsprinter.' Philippe Gilbert ziet er ook een voordeel in. ‘Laat die van Greipel, Cavendish en co het dan maar doen in Kopenhagen.'

Gilbert kan na zijn recente hoogstandjes op Canadese bodem niet ontsnappen aan een absolute favorietenrol in Kopenhagen. Hij krijgt van Carlo Bomans dan ook vier huidige en/of toekomstige ploeggenoten mee.

‘Een Belgische selectie moét sterk zijn', zegt Gilbert die zijn ambities ook niet meer verbergt. ‘Met Nuyens, Vansummeren en mezelf wonnen we het gros van de grote eendagskoersen.

Dat zegt genoeg over de aanwezige kwaliteit voor dit werk. Het enige wat we op dat wereldkampioenschap missen is het ultieme wapen. We moeten het doen zonder afdoende concurrent voor de pure sprinters. Greipel, Cavendish, Farrar en dat soort supersnelle mannen. Goed, dan moeten ze het ook niet aan ons vragen om de wedstrijd onder controle te houden. Dat wordt een taak voor de Duitsers, Britten, Amerikanen en ik vergeet er nog wel wat.'

Gilbert ging gisteren alleen trainen en ondervond daarbij geen hinder aan de pols en elleboog. Morgen rijdt hij nog de GP van Wallonië, met aankomst op de citadel van Namen. Geen ProTour, maar als de concurrentie het waagt om Philippe Gilbert mee te nemen naar de voet van de stekelige klim richting finish, kunnen we alvast de naam van de winnaar noteren.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.