Eethuis roept iedereen aan tafel in eigen woning

Eethuis roept iedereen aan tafel in eigen woning

Machteld Tjonck ziet met Aan Tafel haar grote droom in vervulling gaan.vln Foto: © vln

MIDDELKERKE - Met de opening op 1 april van haar eethuis 'Aan Tafel' in Leffinge, ging voor Machteld Tjonck (45) een droom in vervulling, die ze bovendien kon realiseren op een heel bijzondere locatie: haar eigen huis.

In de Dorpsstraat 6 woont ze samen met haar man David Stuyck en hun drie kinderen Eliza, Emma en Elias. Aan ervaring in de horecasector ontbreekt het Machteld in geen geval. 'Een eigen zaak opstarten is dan ook altijd de bedoeling geweest', vertelt ze. 'Het was alleen wachten op de juiste omstandigheden. De kinderen zij nu al wat ouder en dat heeft een grote rol gespeeld in het kiezen van dat gepaste moment. Ik heb jarenlang ervaring opgedaan in het bekende Zeezotje in Oostende en het clubhuis van de VVW in Nieuwpoort. Ik volg bovendien een opleiding tot kok in de hotelschool Oostende en studeer binnenkort af. In een eigen zaak kan ik mijn creativiteit volop kwijt', aldus nog Machteld.

Een gepaste ruimte voor 'Aan Tafel' zoeken lag letterlijk en figuurlijk dicht bij huis. 'Inderdaad, we hebben daarvoor onze leefruimte in onze woning ingepalmd en we zijn boven gaan wonen', glimlacht Machteld. 'We hebben onze hangar om de hoek langs de Vaartdijk-Noord afgebroken. De ingang tot de zaak is daar voorzien, ook al omdat er daar parkeermogelijkheid voorhanden is. De tuin is heraangelegd. Wij serveren een beperkte kaart met suggesties.'

http://eethuisaantafel.blogspot.com

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio