Leonardo Lyceum leidt installateurs van zonnepanelen op

BERCHEM - Het Leonardo Lyceum in Berchem biedt vanaf dit schooljaar binnen de opleiding elektriciteit een module aan rond het installeren van zonnepanelen.

Het lyceum liet daartoe een gesimuleerd zonnehuis bouwen waar de leerlingen kunnen oefenen met zogenaamde fotovoltaïsche systemen, die de energie van het zonlicht omzetten in elektriciteit. De module is de eerste Europees erkende opleiding voor installateurs van zonnepanelen in ons land. Directeur Bruno Ghise: ‘Met dit Europese project wisselden we twee jaar ervaring en kennis uit over de opleiding. We hopen met deze opleiding jongeren aan te spreken en hen ertoe aan te sporen te kiezen voor een boeiend beroep met werkzekerheid.'

560 zonnepanelen

Het complex aan de Grotesteenweg in Berchem waar het Leonardo Lyceum in ondergebracht is, telt op dit moment zelf ook al 560zonnepanelen op het dak. Die zijn goed voor een productie van 134kilowattuur. Daarmee voorziet de installatie in een aanzienlijk deel van het interne elektriciteitsverbruik van zowel het gebouw van de stedelijke campus voor volwassenenonderwijs als de school voor deeltijds beroepsonderwijs waar de opleiding voor installateurs van zonnepanelen toe behoort. Binnen drie jaar zou het verbruik van het scholencomplex energieneutraal moeten zijn.

Het lyceum werkte samen met scholen uit Duitsland, Spanje, Denemarken en Turkije aan het uitstippelen van de Europees erkende opleiding. De nieuwe opleiding aan het Leonardo Lyceum startte al op 1september, maar inschrijven kan volgens de school nog altijd.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio