SV Roeselare baalt na nederlaag tegen Club Brugge

ROESELARE - De 1-2 nederlaag tegen Club Brugge kwam bijzonder hard aan bij SV Roeselare.

'Ik was er heel de dag niet goed van. Toch weet ik heel zeker dat Roeselare zal terugslaan. De duels tegen Moeskroen en Lokeren zijn heel belangrijk', beseft voorzitter Luc Espeel.

Philippe Clement kopte zijn team op de valreep voorbij Roeselare. 'Met een 1-1 gelijkspel hadden we kunnen leven. Volgens coach Mathijssen domineerde zijn ploeg negentig minuten lang. Hij had het over een verdiende overwinning. Ik wist niet dat er mist hing op Schiervelde', merkt de Roeselaarse preses fijntjes op.

'In de tweede helft schiepen we verschillende kansen om de kloof verder uit te diepen. Wie de kansen niet afwerkt, gaat finaal zelf onderuit. Ook wij ontsnapten niet aan die wetmatigheid. Die tweede Brugse treffer in de slotfase deed zeer.'

Espeel beseft dat zijn ploeg nog punten nodig heeft. 'Dender liet een zes op zes optekenen en Sint-Truiden vloerde het grote Anderlecht. Het is een totaal andere situatie. Kijk, voor de winterstop moeten we er minstens nog drie punten bij doen. Draaien met minimum twintig punten is het doel. Makkelijk wordt het niet, maar op Moeskroen moeten we zaterdag iets kunnen rapen. Tegen Club zag ik heel goede dingen: vlotte combinaties, technisch mooie acties,... Op voetbalvlak stak het allemaal echt heel goed in mekaar. Alleen vergaten we te scoren. We incasseerden een verschrikkelijke dreun en het is logisch dat je er even niet goed van bent. Maar we moeten verder.' (dl)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio