Rolstoelgebruikers in Genk krijgen taxicheques

GENK - Iedere Genkenaar die gebonden is aan een rolstoel kan vanaf januari gebruikmaken van taxicheques om zich te verplaatsen.

Die kunnen ze aanvragen bij het Sociaal Huis van de stad. Volgens het stadsbestuur worden er al enorme inspanningen gedaan om de toegankelijkheid van het openbaar vervoer te verbeteren, maar bestaan er nog steeds heel hindernissen voor personen die permanent in een rolstoel zitten.

‘De bussen van De Lijn zijn wel toegankelijk, maar aan een halte geraken is vaak een hele onderneming voor rolstoelgebruikers', verklaart schepen Geert Swartenbroekx (CD&V). ‘Dat willen we verhelpen. Eens het ontwerpreglement door de gemeenteraad wordt goedgekeurd, kunnen we vanaf januari deze taxicheques uitreiken.'

Het gaat over 24 taxicheques van zeven euro per jaar. Iedereen die in aanmerking komt, kan de cheques aanvragen bij het Sociaal Huis in Genk. Ze zijn ook geldig in combinatie met de taxipas. Mensen die gebruik willen maken van de cheques moeten wel kunnen bewijzen dat ze rolstoelgebonden zijn. Om de cheques te kunnen aanbieden, moest het stadsbestuur een overeenkomst sluiten met de lokale taxibedrijven. ‘We pleegden al overleg met de sector en vonden heel wat bereidheid om mee te werken', volgens Swartenbroekx.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio