'Zonde van die gele kaart'

Voor Sven Van Vlasselaer begint de winterstop met Turnhout één week vroeger

Voor Sven Van Vlasselaer begint de winterstop met Turnhout één week vroeger

'Tegen FC Luik, de eerste achtervolger, moeten we paraat staan', zegt Sven Van Vlasselaer.Louis Verboven
Foto: © Louis Verboven

TURNHOUT - Hij moest er bijna twee maanden op wachten, maar zondag tegen Hamoir maakte Sven Van Vlasselaer zijn vijfde doelpunt van het seizoen voor KV Turnhout. 'Leuk meegenomen. Spijtig genoeg pakte ik ook mijn derde, wat domme, gele kaart van het seizoen', geeft de middenvelder toe.Een busrit van bijna twee uur voor de verste verplaatsing uit de reeks - naar Hamoir in de provincie Luik - en een bijzonder zwaar veld. 'Nooit meegemaakt', lacht Sven Van Vlasselaer. 'Er stond geen water op, dus kon er gespeeld worden. Van een afgelasting was geen sprake. Maar na een kwartier spelen, leek het wel een zompige weide. Na een overwinning ben je dat gelukkig allemaal snel vergeten en neem je de busrit van opnieuw twee uur er met plezier bij', grijnst de 26-jarige motor op het Turnhoutse middenveld.

Dat hij ook nog scoorde was een opsteker. 'Het was alweer een tijdje geleden dat ik nog kon scoren. Goed voor het vertrouwen. Het doelpunt van Steven Van Rooy, net voor de rust, en dat van mij, er net na, vielen op het ideale moment. Helaas werd het nog even spannend na de aansluitingstreffer. Een afgeweken bal dan nog. Achteraf gezien had het best 1-4 of zelfs 1-5 kunnen zijn', blikt hij terug op het wedstrijdverloop.

'Het belangrijkste is de elfde overwinning op rij. Ik ben zaterdag geschorst tegen Mol-Wezel. Beter in de laatste wedstrijd voor de winterstop dan in de toppers van januari. Tegen FC Luik, de eerste achtervolger, moeten we paraat staan', beseft de bediende van een bouwfirma in Putte.

Ook over het Studio 100-verhaal heeft hij zijn idee. 'De voorzitter is voor de wedstrijd in de kleedkamer geweest. Hij heeft ons verteld dat er gesprekken zijn met een andere mogelijke sponsor. We worden op de hoogte gehouden van de evolutie. Hoe moeilijk het ook is, wij mogen er niet van wakker liggen en de prestaties mogen er vooral niet onder lijden. Sportief verloopt het seizoen uitstekend.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio