Waarom KV in eerste blijft

KV Mechelen heeft voldoende in huis om het behoud veilig te stellen

KV Mechelen heeft voldoende in huis om het behoud veilig te stellen

Het opportunisme van Aloys Nong en de steun van de vele enthousiaste fans zijn niet de enige troeven van KV Mechelen.Belga
Foto: © DIRK WAEM

MECHELEN - Met de winterstop in zicht prijkt KV Mechelen op een gedeelde veertiende stek, twee punten boven een degradatieplaats. Voor geel-rood wordt het knokken voor het behoud. Toch heeft KV genoeg troeven om zich in hoogste klasse te handhaven.Hoewel er een traditie heerst dat pas gepromoveerde ploegen hun eerste seizoen in eerste klasse doorgaans makkelijk overleven, bengelen KV Mechelen en Dender, ondanks de recente remonte, dit jaar in de onderste regionen van het klassement.

Net als voor de Oost-Vlamingen wacht voor Malinwa een bikkelharde strijd om in eerste te blijven. Toch beschikt KV Mechelen over belangrijke troeven.

De supporters

Het begint wat afgezaagd te worden, maar je kan er moeilijk om heen: de fans van Malinwa. Indien het puntenaantal recht evenredig zou zijn met het aantal supporters, speelde KV Mechelen Europees.

De vocale steun kan op het einde van het seizoen, wanneer de punten het hardst nodig zijn, de doorslag geven.

Scorend vermogen

Wie had ooit gedacht dat we dit element nog zouden aanhalen als sterkte van KV Mechelen? Feit is dat Malinwa, weliswaar samen met Roeselare, de beste aanval heeft van de rechterkolom en qua cijfers nauwelijks moet onderdoen voor Club Brugge en Anderlecht.

Dat KV Mechelen al tien verschillende doelpuntenmakers had, bewijst dat de club niet enkel afhangt van het hervonden opportunisme van Nong. Eén ding is zeker: wie wil winnen, moet scoren. En dat is dezer dagen geen enkel probleem voor Malinwa.

Geblesseerden

Samen met Brussels werd Malinwa dit seizoen het meest geteisterd door blessures. Vooral op de linksachter, en na het uitvallen van Chen ook op de rechtsachter, zorgde dat meermaals voor problemen.

De terugkeer van jongens als Charaï, Crabeels, Iddi en Mbemba zorgt voor meer keuzemogelijkheden en dus ook voor meer concurrentie, wat Malinwa ten goede moet komen.

Financiële ruimte

De fameuze abonnementenverkoop - méér dan 7.000 stuks gingen de deur uit - en de afgesloten sponsordeals geven KV Mechelen financieel een streepje voor op de concurrentie.

Eén of twee goede wintertransfers kunnen een ploeg in eerste houden. Dat werd in het verleden al bewezen. De vraag is hoeveel geld KV Mechelen wil neertellen voor versterking.

Terwijl concurrenten Bergen (Herpoel), Dender (Hadji?), Sint-Truiden (Dupré?) hun concrete interesse in duurdere vogels niet onder stoelen of banken steken, blijft het in Mechelen opvallend stil.

De financiële voorzichtigheid moet gehandhaafd blijven, maar mag de sportieve vooruitgang niet tegenhouden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio