Voetbal 2de klasse E. Aalst 1 - Lommel United 0

Eendracht ontdekt Angolees Gigli Ndefe

Eendracht ontdekt Angolees Gigli Ndefe

Gigli Ndefe: 'Mijn spel teert op spelinzicht, duelkracht en loopvermogen.' Johnny De Saedeleer Foto: © dsj

AALST - Woensdag liet coach Van Renterghem na rust Gigli Ndefe (18) opdraven. De geboren Angolees geldt als één van de grootste talenten uit de Aalsterse jeugdwerking en ontgoochelde niet in het Pierre Cornelisstadion.

In een attractieve partij werkte Depoitre zich uit de naad om zijn spitsbroeder Crispijn in stelling te brengen, maar hij miste wat finesse. Vervaeke kopte op pas van Gallucci naast. Aan de overzijde kwam Cergione gevaarlijk opzetten, maar hij mikte eerst naast en nadien over. Brouwers glipte door de mazen van de buitenspelval, maar Van Den Noortgaete kwam als winnaar uit het duel. Cergione nam na rust de defensie op snelheid, maar mikte naast. Een prachtknal van Van Damme strandde op de kruising. Op voorzet van Vervaeke kopte Depoitre raak. Yombo mikte een laatste kans over. Eendracht rondde via de zuinige thuiszege de kaap van veertig punten en is mathematisch gered.

Bovendien showde defensieve middenvelder Gigli Ndefe dat hij het niveau van tweede klasse in de benen heeft waardoor de Ajuinen woensdag eigenlijk een gratis transfer realiseerden.

'Ik was totaal verrast dat ik in de tweede helft meteen mocht opdraven, maar zat meteen lekker in de match. Ik werd deze maand pas achttien en het is formidabel dat de coach me nu al liet proeven. Ik dank de medemaats voor de steun. Predrag Filipovic coachte me de hele match door en was een echte toeverlaat. Ik ben geboren in Nederland. Op mijn achtste verhuisde ik met mijn Angolese ouders, twee broers en twee zussen naar België. Ik sloot me aan bij Asse-Zellik. Via Lebeke-Aalst kwam ik op mijn elfde bij Eendracht terecht. Ik woon in Aalst en loop school aan de KTA Handelsschool waar ik de richting 'Verkoop' volg. Mijn broertje van vijf begon intussen ook te shotten bij de pluimpjes van Eendracht. Mijn broer van vijftien speelt bij de U16.

'Voetbal beheerst mijn hele leven. Arsenal is mijn favoriete team, maar in België supporter ik voor Club Brugge.' Op zondag ging ik de voorbije jaren steevast naar Eendracht kijken. Ik volg dan vooral de nummer zes. Mijn spel teert op spelinzicht, duelkracht en loopvermogen. Mijn kopspel en linkervoet moeten nog beter worden. Ik blijf bij Aalst en hoop hier snel veel bij te leren.'

Gigli vond de Aalsterse zege tegen Lommel verdiend. 'Lommel versierde wel enkele prima kansen en toonde zich een sterke ploeg, maar met de hulp van de supporters lukte het ons toch om te winnen.'

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio