Eizeringen bedwingt leider

Lennik/ Wambeek/ Ganshoren/ Pepingen/ Sint-Pieters-Leeuw/ Affligem/ Londerzeel/ Sint-Ulriks-Kapelle/ Schepdaal/ Sint-Genesius-Rode/ Teralfene/ Ramsdonk - Affligem2 - Wambeek 0 De bezoekers begonnen dreigend, maar dan nam Affligem de fakkel over en creëerde gevaar langs Cornlis, Arijs, De Kock en Podevyn. Na een halfuur maakte Podevyn na een actie De Kock-Arijs zijn twintigste doelpunt van het seizoen. In de tweede helft viel bezoeker Vierendeels met tweemaal geel uit. Een kwartier voor tijd legde De Kock de eindscore vast na voorbereidend werk van Arijs-Podevyn.

Doelpunten: 30' Podevyn 1-0; 75' De Kock 2-0.

Schepdaal 1-Ramsdonk 2 De thuisploeg startte sterk met een vroeg doelpunt en een schot op de paal van Cassenaer. Nog voor de rust draaide Ramsdonk de rollen om. In de tweede helft stopte de bezoekende doelman een strafschop van Geritzen na een overtreding op Sayar.

Doelpunten: 5' Geritzen 1-0; 30' Wijns 1-1; 40' Van Loon 1-2.

Zuun 3-Nijvel 0 Rossini had pech met een loeier op de paal. Aan de andere kant liet Mets na een assist van Van Onsem en Devis met een mooie lob de kansen niet onbenut. Een kwartier voor tijd maakte Hillen na voorbereidend werk van Moonens de klus af.

Doelpunten: 20' Mets 1-0; 35' Devis 2-0; 75' Hillen 3-0.

Etoile Brussel 4-Kapelle 0 De bezoekers domineerden in de aanhef en dreigden een paar keren. Nadien nam Etoile het heft in handen. Na de rust bleef Etoile baas, al kwam Kapelle geregeld gevaarlijk uit de hoek.

Doelpunten: 25' Rahim 1-0; 47' Abgar 2-0; 75' en 86' Maaroufi 3-0, 4-0.

Teralfene 2-De Hoek 1 Na tien minuten kon Denys een afgeweerd schot in doel verlengen. Beide ploegen creëerden heel wat doelgevaar.

Na de rust stelde Asselman gelijk na een assist van De Brabanter. Met een afstandsschot zorgde verdediger Schoonjans voor het winnende doelpunt.

Doelpunten: 10' Denys 0-1; 52' Asselman 1-1; 87' Schoonjans 2-1.

Lennik 1-Saintes 0 Met de wind tegen had Lennik voor de rust een steriel overwicht. Op een verre inworp van Ken Vandercruyssen opende Verlent in een scrimmage voor doel de stand. Na de pauze stopte de Waalse doelman een strafschop van Verlent.

Doelpunt: 30' Verlent 1-0.

Eizeringen 1-Ganshoren 1 Een goed georganiseerd Eizeringen hield de leiders in toom. De bezoekers hadden doorlopend veldoverwicht en meer balbezit, maar waren weinig gevaarlijk. Op assist van Leemans opende Dubois de score. Ganshoren kon na de pauze langs Pinto langszij komen.

Doelpunten: 42' Dubois 1-0; 60' Pinto 1-1.

Pepingen 1-Delta Londerzeel 0 Na drie minuten kreeg Delta een reuzekans, maar Baeyens was attent. Pepingen had veldoverwicht en versierde vier gave kansen. In de tweede helft had de thuisploeg een steriel overwicht. Even voor tijd maakte Struelens het winnende doelpunt .

Doelpunt: 88' Struelens 1-0.Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio