Protestactie tegen sloop Villa Janssens

Protestactie tegen sloop Villa Janssens

Het pand mag iet worden gesloopt en moet een nieuwe bestemming krijgen, vinden de actievoerders.if Foto: © IF

HULSHOUT - Zo'n tachtig bewoners van de Stationsstraat verzamelden gisterochtend om 10uur aan Villa Janssens, de art-decowoning die dreigt plaats te moeten ruimen voor sociale woningen van huisvestingsmaatschappij De Kleine Landeigendom.

De actievoerders herhaalden nogmaals het cultuurhistorische belang van het pand en toonden hun afkeer van de sloopplannen. 'Het pand heeft heel wat culturele en toeristische troeven en moet een nieuwe bestemming krijgen', zegt Roel Mattheus, woordvoerder van de actiegroep Villa Janssens, die intussen 270 sympathisanten op de been heeft gebracht.

Mattheus is ervan overtuigd dat de villa een toeristische trekpleister kan worden op het traject van kasteel de Merode in Westerlo tot Hof ter Laeken in Booischot, langs de Nete.

Nog tot 8maart kunnen omwonenden een bezwaarschrift indienen tegen de sloop. Een tweetal weken later belandt het dossier dan op het bureau van het schepencollege die de knoop moet doorhakken. Indien het Hulshoutse bestuur de sloop niet goedkeurt, kan de Kleine Landeigendom nog altijd in beroep gaan tegen die beslissing. De actievoerders hopen alvast dat het gezond verstand zegeviert. Ze menen dat Villa Janssens thuishoort in het volgebouwde centrum van Westmeerbeek. 'Het is een uitgelezen kans om een lokaal cultureel beleid op poten te zetten', zeggen ze.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio