Tartuffe aan stadhuis wordt 'Mammelore'

Tartuffe aan stadhuis wordt 'Mammelore'

Micheline Baele en David Henderyckx voor de Mammelore.fvv Foto: © fvv

GENT - Micheline Baele en David Henderyckx openen op dinsdag 3april de 'Mammelore', tegenover het stadhuis. De Tartuffe van vroeger is niet meer.

'Wij willen er een gezellige brasserie met een klassieke Frans-Belgische kaart van maken', zegt Micheline Baele.

De jongste jaren ging het moeilijk met de zaak. De Tartuffe tegenover het stadhuis was vooral bekend als de plek waar tijdens de Gentse Feesten echt Gentse café chantants werden gehouden met Willy Bart en zijne kluts. De jongste jaren slabakte de zaak. Ze ging failliet. De nieuwe exploitanten namen het handelsfonds over. Er is een nieuwe eigenaar voor het hele pand.

De exploitanten hebben allebei al jaren horeca-ervaring. David Henderyckx exploiteerde met zijn moeder elf jaar lang café Liberty op Meulestede, Micheline Baele werkte in diverse Gentse restaurants. De jongste tijd werkten ze allebei in dienst van een patron. 'We wilden opnieuw zelfstandig worden. Deze zaak heeft een prachtige ligging, het is een mooi pand met een modern ingerichte keuken. Wij pakken het anders aan. Neen, geen café chantant meer. Wij willen de Tartuffe voorgoed vergeten', zegt Micheline Baele.

Ze beginnen met een vaste kaart. 'Op de Bridge na heb je hier in de buurt geen gelijkaardige brasserie. Mijn partner en ik willen het alleen doen. We willen tot 50mensen kunnen bedienen. Het wordt hard werken, met openingsuren van 10 tot 22uur en later in het weekeinde. Dat beseffen we. Als het niet lukt, nemen we er iemand bij. Buiten komt er ook een terras.'

Waar komt die ongewone naam vandaan? 'Het is een afkooksel op zijn Gents van de beroemde Mammelokker.' Aan het interieur wijzigt weinig, alles wordt opgefrist en de schilderijen van Robert Vanderleenden, in Gent bekend als bobo, komen weer aan de muren. Op 3april beginnen ze te proefdraaien, op 6 en 7april is de opening gepland.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio