Frank Boon valt derde keer op rij in de prijzen

Oude Geuze Boon wint goud in Amerika

Oude Geuze Boon wint goud in Amerika

Frank Boon is blij met de internationale erkenning. yds

HALLE - De Oude Geuze van brouwerij Boon uit Lembeek werd eerste op de World Beer Cup in de categorie ‘Belgian-Style Sour Ale'. De Oude Kriek van streekgenoot Oud Beersel behaalde zilver.

Liefst 3.921 bieren van 799 brouwerijen uit 54 landen namen deel aan de World Beer Cup 2012 in San Diego in de Verenigde Staten. De Lembeekse lambiekbrouwerij Boon is de enige Belgische brouwerij die drie edities op rij een gouden medaille behaalde. Niet onbelangrijk want de World Beer Cup is de belangrijkste biercompetitie ter wereld en wordt georganiseerd door de Amerikaanse Brewers Association. De Cup vindt slechts om de twee jaar plaats en wordt wel eens omschreven als de ‘Olympische Spelen van de biersector'.

Frank Boon is bijzonder opgetogen met deze internationale erkenning: ‘Wij wisten in het verleden al drie gouden en één zilveren medaille in de wacht te slepen. Omdat de concurrentie almaar toeneemt, was het niet vanzelfsprekend dat wij ook deze keer in de prijzen zouden vallen. Van de meer dan 3.900 bieren die dit jaar deelnamen, waren er 101 afkomstig uit België. Acht daarvan werden bekroond, waaronder onze Oude Geuze en die van collega Oud Beersel. Ik ben dan ook heel blij dat twee brouwerijen uit de Zennevallei de eerste en de tweede plaats voor hun rekening nemen.'

Boon verwerkt voor zijn Oude Geuze uitsluitend zelf gebrouwen lambiek. 90percent van het mengsel bestaat uit malse lambiek, die minimum 18maanden oud is. Daar wordt zo'n 5procent karaktervolle oude lambiek van drie jaar en nog eens 5percent heel jonge lambiek aan toegevoegd.

Lambiekvoorraad

Momenteel zijn bij de Lembeekse lambiekbrouwerij belangrijke werken aan de gang, want eind 2012 wordt de nieuwe brouwzaal in gebruik genomen. Met meer dan 1miljoen liter lambiek beschikt brouwerij Boon op dit ogenblik over 'swerelds grootste lambiekvoorraad op eiken vaten.

www.boon.be

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio