Braziliaanse linksback Diogo op weg naar Anderlecht

Foto: Xinhua/Photoshot

De Tsjech Jan Lecjaks (geleend van Viktoria Pilsen) mag niet bij Anderlecht blijven en dus is paars-wit van plan om een nieuwe linksback aan te trekken. Deze week wordt de Braziliaanse linksachter Diogo Silvestre Bittencourt (21) in Brussel verwacht. Deze linksvoetige verdediger (1.76 m, 77 kg) is eigendom van de Braziliaanse topclub São Paulo FC, maar wordt momenteel uitgeleend aan tweedeklasser Goias. Niettemin wordt hij beschouwd als een groot talent. In 2009 was hij basisspeler bij de U20 van Brazilië die vicewereldkampioen werd in Egypte. Brazilië verloor toen de finale tegen Ghana na penalty's.

Eens Diogo in België is, kunnen de contractbesprekingen afgerond worden. Zo moet er nog uitgemaakt worden of het om een uitleenbeurt met aankoopoptie zal gaan of over een definitieve transfer. Dat de speler nu is uitgeleend aan Goias is geen probleem, want er staat een clausule in zijn contract dat hij weg kan als een Europese ploeg komt aankloppen.

Niet naar Parma

In januari 2010 genoot Diogo overigens nog serieuze belangstelling van de Italiaanse eersteklasser Parma en werd hij ook gelinkt aan AC Milan en enkele Engelse clubs. De linksback probeerde toen onder zijn contract bij São Paulo uit te komen door een rechtzaak aan te spannen tegen zijn werkgever, maar uiteindelijk lukte dat niet. De plooien werden gladgestreken en de speler verlengde zijn contract bij São Paulo tot 2015.

Bij Anderlecht moet hij volgend seizoen de concurrentie aangaan met Olivier Deschacht.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.