Wim Van Rossen stapt op als schepen

Wim Van Rossen stapt op als schepen

kuv Foto: © Kurt Vermeir

TEMSE - Totaal onverwacht geeft Wim Van Rossen (Open VLD) zijn ontslag als schepen. Hij kiest voor een baan bij het bedrijf Total. De Steendorpenaar was schepen sinds september 2007, in opvolging van Marc Cordeel. Van Rossen zal nu opgevolgd worden door partijgenoot Patrick Vermeulen. Wim Van Rossen verdwijnt niet helemaal uit de gemeenteraad want hij wordt de nieuwe voorzitter van de gemeenteraad en lid van de politieraad.'Mijn nieuwe job bij Total valt niet te combineren met mijn werk als schepen', aldus Van Rossen. Zijn ontslag betekent ook dat hij geen kandidaat-lijsttrekker meer is voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Als enig schepen van Open VLD was hij daarvoor één van de gedoodverfde kandidaten.

Patrick Vermeulen, nu nog voorzitter van de gemeenteraad, neemt de bevoegdheden Sport, Werken in eigen regie, Taakverdeling werklieden, Technische uitrusting en nutsvoorzieningen en Zelfstandige ondernemers over. 'We wisselen eigenlijk van functie', aldus Vermeulen. 'Het is een onverwachte, maar aangename verrassing. Het is niet evident om nog anderhalf jaar in te vallen.' Vermeulen vermoedt dat de instap vlotter verlopen omdat hij al ervaring heeft als schepen.

Door de schepenwissel worden ook een aantal herschikkingen doorgevoerd in de politieraad en de gemeentelijke commissies.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio