Gelukkig vielen er geen slachtoffers

Gezin van zes op straat door smeulende vuilbak

Foto: © Frederiek Vande Velde

GENT - Een gezin uit Sint-Denijs-Westrem met vier volwassen kinderen staat op straat nadat hun woning in de Putstraat gisterenmiddag helemaal uitbrandde.

‘Oeioei, als mijn vrouw dit zal zien...'

Ivan Van De Sompele kijkt wezenloos voor zich uit en probeert de zoveelste keer vruchteloos zijn echtgenote te bellen. Met de aartsmoeilijke boodschap dat hun woning helemaal is uitgebrand. Hij is al verschillende keren rond zijn woning gewandeld alsof het nog niet tot hem doordringt. Ruiten zijn gesprongen en in het dak gapen grote openingen.

Mobilhome

Vooral aan de achterkant van het landvillaatje aan de Putstraat 44 doet de schade pijn aan de ogen. Alles is zwartgeblakerd en verkoold. De mobilhome die naast het huis stond, is verwoest en onder het puin moet ergens nog een motorfiets liggen. En een van de poezen is spoorloos...

‘Ik heb er geen idee van hoe de brand is kunnen ontstaan', zucht Ivan Van De Sompele, die het huis met zijn gezin sinds een zestal jaren huurde. ‘Ik kan alleen maar denken aan een defect in het elektrisch vuurtje op de bovenverdieping.'

Later op de dag zal hij vernemen, dat de brand is ontstaan in de aanpalende achterbouw, in een vuilnismemmer waarin iets dat nog niet gedoofd was, is beginnen smeulen.

Noodwoning

Een voorbijfietsende dame sloeg even na het middaguur alarm. Toen de brandweer omstreeks 12.20 uur uitrukte, zagen zij de rookpluim al opstijgen van in de Kortrijksesteenweg.

‘Het ging er hevig aan toe. Er ontploften gasflessen', aldus een brandweerman. ‘We hebben zelfs een brokstuk teruggevonden aan de overzijde van de spoorlijn die achter de tuin van de woning doorloopt.'

Gelukkig was er niemand thuis. Ivan Van De Sompele en zijn oudste zoon van 22 jaar waren aan het werk als koeltechniekers in Dendermonde, moeder was les aan het geven en de andere drie kinderen, tussen 17 en 21 jaar, waren naar school.

‘Ik hoop dat we vanavond in een noodwoning terechtkunnen want ik zou echt niet weten waar we naartoe moeten', klinkt het.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio