Kunst op het Hof strijkt neer in Hageland

Kunst op het Hof strijkt neer in Hageland

KVLV en enkele deelnemers zijn klaar voor het driedaagse evenement.fg Foto: © fg

LUBBEEK - 'Kunst op het hof' is een plattelandsevenement waarbij het landschap, het landelijke erfgoed en diverse kunstvormen in een originele setting te ontdekken zijn. Kunst wordt zo dichter bij de mensen gebracht.

Dit jaar is Kunst op het hof te gast in Lubbeek, Binkom en Pellenberg. Drie dagen lang, van 7 tot en met en 9 juli kan iedereen op 15 verschillende locaties kunst bewonderen. Dat gaat van kasteeltuinen tot boerderijen, kerken zoals de 'kathedraal van het Hageland' in Binkom, tot een intiem kapelletje.

Langs het parcours zorgt KVLV op verrassende wijze voor een hapje en een drankje. Meer dan 40 kunstenaars uit binnen- en buitenland nemen deel aan Kunst op het hof met de meest uiteenlopende kunstvormen. Een thema, Fragiliteit, bindt hen.

Streekproducten

'Uniek aan het project is dat de lokale bevolking er voor zorgt dat het project slaagt. Eigenaars van de locaties, landbouwers, vrijwilligers van verenigingen en dorpsbewoners spelen een belangrijke rol in Kunst op het hof. Ze werden van bij de start van het project betrokken', zegt Caroline Audoor van KVLV. 'De kunstroute richt de aandacht op het platteland, het lokaal en landelijke erfgoed, de landbouwers en hun werk.

Ook promoot ze het recreatieve aspect van het Hageland en is het een uithangbord voor streekproducten', aldus gedeputeerde Monique Swinnen (CD&V).

Meer informatie op ww.kvlv.be/kunstophethof

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio