OCMW nodigt koning uit voor eerstesteenlegging van rusthuis

LEDE - OCMW-voorzitter Roland Uyttendaele gaat de koning uitnodigen voor de eerstesteenlegging van het nieuwe rusthuis in het park van Mesen. ‘We werken voor die koninklijke invitatie samen met een Aalsterse school die dit jaar ook wat te vieren heeft en ook graag de koning erbij wil', zegt voorzitter Uyttendaele. ‘We proberen een gezamenlijke datum af te spreken zodat de koning op dezelfde dag naar Lede en Aalst kan.'

Villa Letha

Het OCMW start deze zomer met de bouw van het nieuw rusthuis ter vervanging van het verouderde Villa Letha. Dat komt in de historische site van Mesen die vorige eeuw eigendom was van de Koninklijke Stichting Mesen. ‘Als het nieuwe rusthuis klaar is, komt Villa Letha leeg te staan en wordt ze verbouwd tot een centraal aanspreekpunt voor alle sociale problemen', zegt voorzitter Uyttendaele.

Sociaal huis

‘De OCMW-diensten kampen met plaatsgebrek en zitten te verspreid. We hebben in Lede wel al een ‘virtueel sociaal huis' waarbinnen de diensten samenwerken maar het is de bedoeling om een ‘fysiek sociaal huis' te maken waar alle diensten samen zitten. We voorzien een budget van 700.000 euro'.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio