Vier weken uitstel over locatie Natourcriterium

AALST - Op 29 maart wordt beslist of het Natourcriterium dit jaar aan de Albrechtlaan of in het centrum van Aalst plaatsvindt.

De organisatoren van het Natourcriterium in Aalst dienden enkele maanden geleden de vraag in bij het stadsbestuur om het evenement deze keer niet in het centrum van de stad, maar aan de ruimere Albrechtlaan te laten doorgaan. Gisteren moest het college van burgemeester en schepenen zich daarover uitspreken, maar de beslissing is uitgesteld tot de gemeenteraadszitting van dinsdag 29 maart.

‘Ik heb geen zin om opnieuw slachtoffer te worden van de spelletjes van Open VLD en SP.A. Ik wil niet teruggefloten worden zoals dat met het glasreglement van de burgemeester gebeurde. Daarom moet deze beslissing genomen worden door de gemeenteraad', zegt schepen van Sport Bart Van Lysebeth (CD&V). ‘Ik zal mijn standpunt hierover dan wel toelichten in de verenigde commissie die eraan vooraf gaat.'

Eerste schepen Ann Van de Steen (SP.A) is niet te spreken over de beslissing. ‘Tijdens de collegeraad hoort elke schepen een standpunt te hebben over zijn dossiers. Mijn collega weigert dit gewoon, terwijl hij op andere dossiers wel altijd veel te zeggen heeft. Ik vind dit ronduit kinderachtig van hem.'

Wat de organisatoren van het Natourcriterium vinden van de vier weken vertraging, is niet bekend. Zij waren gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio