Fietsers moeten zich ook houden aan verkeersreglement

EEKLO - De Fietsersbond heeft gereageerd op het jammerlijke ongeval dat vorige week donderdag plaatsvond op de Markt in Eeklo. Daar werd rond 19uur een tachtigjarige vrouw aangereden door een fietser. Op de fiets zat een jonge vrouw van in de twintig. De toestand leek eerst niet zo erg, maar 's nachts overleed de aangereden vrouw aan een hersenbloeding.

‘Wij betreuren dit spijtige ongeval', zegt Ben Vergauwe van de Fietsersbond. ‘En we bieden de getroffen familie ons medeleven aan. We kennen de toedracht van het ongeval niet, maar het spreekt voor zich dat ook fietsers zich aan het verkeersreglement moeten houden, niet alleen om zichzelf, maar ook voor de veiligheid van de andere weggebruikers. Zo is ook een fietser verplicht te stoppen voor een overstekende voetganger op het zebrapad, als dit doorloopt over het fietspad, zoals het geval is op de plaats van het ongeval.'

Fietsersbond Eeklo weet niet of het slachtoffer zich op het moment van de aanrijding nog op het zebrapad bevond of - zoals jammer genoeg ook vaak gebeurt - een hoek afsneed over het fietspad.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio