Nieuw gebouw voor postloket

GALMAARDEN - Bpost is op zoek naar een nieuwe locatie voor het postloket in de gemeente. Het huidige postgebouw op het Marktplein zal verdwijnen.

Bpost herstructureert de volledige werking van de post in België. Een van de veranderingen is de omschakeling van de 400uitreikingskantoren naar zestig mailcentra. Dit betekent dat lokale sorteercentra zullen verdwijnen en in één centrum worden gebundeld.

Een maand geleden schreef burgemeester Pierre Deneyer(CD&V) van Galmaarden hierover een brief naar De Post. Hij was bezorgd om het lot van de postbodes. Bpost bevestigde toen dat er geen naakte ontslagen zullen vallen. Sommige personeelsleden zouden wel naar een iets verdere locatie moeten trekken om te werken.

Naar aanleiding van die brief had Deneyer enkele dagen geleden een vergadering met Walter Van Wolputte van bpost. Hij bevestigde dat er in elke fusiegemeente een loket blijft, maar liet wel weten dat de huidige locatie in de toekomst te groot zou zijn. ‘Bpost is momenteel op zoek naar een geschikte locatie in de gemeente', vertelt Deneyer. ‘Zonder een lokaal sorteercentrum is het huidige gebouw veel te groot en daarom moeten we op zoek gaan naar een nieuwe locatie, liefst in de gemeente zelf. Het NMBS-station of een kantoor in het Baljuwhuis kwamen al in aanmerking. Wij zullen bpost helpen om een geschikte ruimte voor het postloket te vinden.'

Waar het nieuwe mailcentrum voor de Pajotse gemeenten komt, is op dit moment nog niet duidelijk. Het is wel zeker dat het in een grotere gemeente of stad komt. Halle en Geraardsbergen zijn twee opties.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio