Bewoners kritisch voor ontwerp stationsomgeving

LIEDEKERKE - Een tweehonderdtal bewoners van de stationsbuurt woonde woensdag een informatieavond bij over de herinrichting van de Liedekerkse stationsomgeving.

De bevolking kreeg een presentatie van het intussen goedgekeurde voorontwerp. De werkzaamheden zouden binnen anderhalf jaar moeten starten en duren tot 2015. Bij het grootschalige project zijn naast het gemeentebestuur ook Infrabel, de NMBS-Holding en het Agentschap Wegen Vlaams-Brabant betrokken. Opmerkelijk was dat in de uitgebreide vragenronde, die rustig verliep, geen enkele vraag werd gesteld over café De Wachtzaal, dat moet worden onteigend. Niemand van de horecazaak zakte af naar de infoavond. Wel waren er veel technische vragen over de toekomstige verkeersafwikkeling rond het station. Volgens sommige omwonenden blijft er ook in het nieuwe ontwerp een ‘flessenhals' bestaan, vooral voor het doorgaande verkeer richting E40. De ontwerpers ontkennen dat. Ook over het vlot op- en afrijden van de parkings waren er verschillende meningen.

Verkeer

Een andere vraag ging over de toekomstige verkeersafwikkeling tussen de Stationsstraat en de Affligemsestraat. De laatste wordt in het ontwerp immers afgebogen via een nieuw tracé met tunnel. Het deel van de bestaande Affligemsestraat dat aan de Stationsstraat aansluit wordt heringericht tot parking. Burgemeester Luc Wynant (CD&V) antwoordde dat het eenrichting maken van de Stationsstraat wordt overwogen. ‘Momenteel houden we echter alle opties open. Het verkeer uit de Stationsstraat en de belendende straten moet in elk geval vlot kunnen ontsluiten', aldus Wynant.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio