Eerste lichting Kempense bierkenners

Eerste lichting Kempense bierkenners

De cursisten leerden onder andere het juiste bier bij een gerecht selecteren, al werd het proeven ook niet verwaarloosd.mph Foto: © Marc Peeters

GEEL - Acht cursisten hebben zopas het officiële diploma van bierkenner behaald, het sluitstuk van een tweejarige opleiding door het Geelse CVO-HIK.

De opleiding werd voor het eerst georganiseerd. 'De bierkenner kan bier degusteren en serveren, bier aan een gerecht koppelen en professioneel bierproeven', zegt Tony Bastijns, directeur van het Centrum voor Volwassenonderwijs Hoger Instituut der Kempen. 'Tijdens een opleiding van twee jaar leer je deze vaardigheden onder de knie te krijgen. In het eerste jaar leer je verschillende biertypes herkennen. Hier wordt vooral aandacht besteed aan het toelichten van de geschiedenis van bier, het brouwen van bier, het herkennen van biertypes, basistechnieken van het degusteren, het beoordelen van het bier en het toelichten van bieretiketten.' In het tweede jaar volgt het degusteren van bier. Nadruk ligt hier op het serveren van bieren en het meer inzicht krijgen in bieren via het degusteren en het professioneel leren bierproeven. 'Daarnaast wordt er aandacht besteed aan bier en gastronomie', weet Bastijns. 'Deze module bevat het combineren van bieren met gerechten, het samenstellen van een bierkaart in functie van de spijskaart en het combineren van gerechten met bieren. Daarnaast staan er regelmatig brouwerijbezoeken op het programma'. Info: erik.vandeperre@hik.be.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio